Bozüyük'te Öğrencileri Taşıma Güvenliği Semineri

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 2016-2017 eğitim öğretim yılı ikinci döneminin başlamasıyla birlikte öğrenci taşıma güvenliğinin sağlanması için yetkili kurum temsilcileri ve paydaşların katılımıyla bilgilendirme semineri düzenlendi.

Bozüyük'te Öğrencileri Taşıma Güvenliği Semineri
Metristepe Kültür Merkezinde düzenlenen seminerde İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner tarafından öğrenci taşıma güvenliğinin sağlanması konusunda yetkili kurum ve paydaşların ödev ve sorumlulukları paylaşıldı. İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, “Okul servis araçları ile taşımalı eğitimde hizmet veren servis araçlarının karıştığı kazaları sıfıra indirmek ikinci eğitim öğretim döneminin en önemli hedefi olmak durumundadır. Bu sorumluluk bilinci içerisinde, ilgili kamu idareleri, meslek kuruluşları, taşımayı fiilen gerçekleştiren şoförler ile taşınan öğrenci temsilcilerinin katılımıyla bu toplantıyı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu toplantının gündemi mahalli şartlar ve trafik koşulları dikkate alınarak, hedef kitle çocuklarımızın trafik güvenliğini arttırıcı önlemlerin belirlenmesi olacak. Alınan kararlara ilişkin denetim, izleme, değerlendirme ve geri besleme yapılarak gerekli tüm önlemler, sürdürülebilir şekilde planlanacak ve uygulanacaktır. Taşımalı eğitim ve okul servis araçlarının denetlenmesi kadar bu taşıtları kullanan şoförlerin eğitimleri de ihtiyaç analizini takiben hazırlanacak bir program dahilinde eğitim yılı başından sonuna kadar gönüllü, yetkili, sorumlu kurum ve kuruluşlarca sürdürülebilir eğitim planlarıyla yapılacaktır” dedi.

Güner, taşımalı eğitim ve okul servis araçları şoförlerinin uyması gereken kurallar ve araçlar ile şoförlerde aranacak şartlar konusunda bilgiler verdi. Öğrencilerin güvenli bir şekilde ulaşımının sağlanması için kafa yormaları gerektiğini belirterek kurallara uyulduğu takdirde taşıma güvenliğinin büyük oranda yerine getirileceğini söyledi.

Düzenli olarak denetimlerin yapıldığını ve yapılacağını belirterek, “Kurallara uyulduğu zaman cezada, maddi kaybınız da olmaz. İstenmeyen kazalar meydana gelmez, canlar yanmaz, ölümler de yaşanmaz” dedi.

Toplantıya Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Yürükçü, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik, şube müdürleri, kooperatif başkanları, taşımalı eğitim ve okul servis araçları şoförleri, okul müdürleri, bazı okul aile birliği başkanları ve davetliler katıldı.

Kaynak: İHA