Bodrum Ortakent Yahşi Bahar Festivaline Hazırlanıyor

Ortakent Yahşi Güzelleştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.

Bodrum Ortakent Yahşi Bahar Festivaline Hazırlanıyor
OYDER Başkanı Ahmet Aras, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu As Başkanı Önder Yurdagül, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Milli Takımlar Baş Antrenörü Ayhan Çelik, Türkiye Tenis Federasyonu üyesi Aydın Gönülalan ve OYDER üyesi Serkan Ceylan ile birlikte Başkan Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.

Bodrum Yarımadası’nın en özel köşelerinden biri olan Ortakent Yahşi’yi, kalıcı ve sürdürülebilir bir festival ile canlandırmayı ve hareketlendirmeyi planlayarak Ortakent Yahşi Bahar Festivali projesini geliştirdiklerini ifade eden OYDER Başkanı Ahmet Aras, “Spor ve çeşitli kültür sanat aktivitelerini bir araya getirerek, bölgemizde bir sinerji yaratmayı hedefliyoruz. Organizasyon boyunca Bodrum’daki sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği de yaparak çok daha etkin ve canlı bir festivalle halkımızı buluşturmak istiyoruz.” dedi.

OYDER’in ev sahipliğindeki festivalde ayrıca Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Yahşi Tenis Kulübü’nde, Tekerlekli Sandalye Tenis Türkiye Şampiyonası da düzenlenecek. Dereceye girenler arasından 5 kadın 5 erkek toplam 10 sporcu, Tekerlekli Sandalye Tenis Türk Milli Takım kadrosuna seçilecek. Festivalde ayrıca Yelken Yarışları, Plaj Voleybolu, Yüzme Yarışması, Street Ball, Masa Tenisi, Squash, Tenis Turnuvası, Golf, Satranç, Briç, Tavla, Konser, Folklor - Yerel Yemeklerin Tanıtımı, Kumdan Heykel, Fotoğraf ve Bisiklet Kulübünün etkinliği gibi çok sayıda etkinlik düzenlenecek.

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu As Başkanı Önder Yurdagül, "Dünya Engelliler Haftası’nı da takip eden tarihlerde düzenlenecek olan etkinlik, bir sosyal sorumluluk niteliğini de taşıyor. Gönül ister ki Tekerlekli Sandalye Türkiye Tenis Şampiyonalarını her yıl aynı tarihte burada yapalım. Bu yıl burada ilkini gerçekleştireceğimiz için mutluyuz.” dedi.

Bodrum’un tanıtımına katkı sunacak olan bu özel festivalin hazırlanmasında emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederek Bodrum Belediyesi olarak festivale ellerinden gelen desteği vereceklerini belirten Başkan Kocadon, “Neredeyse bütün eğitim kurumlarının birçok konuda yanlarında olup onlara destek oluyorum. Benim için önemli olan; iyi eğitim almış ve sporla iç içe olan çocuklar yetiştirmek. Bu nedenle bu festival, tüm çocuklarımıza örnek olacak bir etkinlik. Birçok spor dalının içinde bulunduğu festival, eğitici ve öğretici rolüyle de dikkat çekiyor. Özellikle de engelli dostlarımızın katılacağı Tekerlekli Sandalye Tenis Türkiye Şampiyonasının festivale ayrı bir güzellik katacağına inanıyorum.” dedi.

Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odasının destekleriyle OYDER tarafından 17 - 21 Mayıs 2017 tarihleri arasında “Ortakent Yahşi Bahar Festivali” adıyla düzenlenecek olan etkinlik, Bodrum’un Ortakent Yahşi Mahallesi’nde yapılacak.
Kaynak: İHA