Aydın'da Yaşlı Çiftin '60 Yıllık' Sevgisi

Germencik ilçesinde yaşayan Oğul çifti, 60 yıllık evlilikleri ve bu sürede eksilmeyen sevgileriyle dikkat çekiyor.

Tekinler Mahallesi'nde yaşayan 82 yaşındaki emekli öğretmen Bayram Oğul, gazetecilere yaptığı açıklamada, 84 yaşındaki eşi Emine Oğul'la evliliklerinde 60 yılı geride bıraktığını söyledi.

Evliliklerinin 60 yıl sürmesindeki en önemli nedenin birbirlerine olan saygılarından kaynaklandığını anlatan Oğul, en kötü anların da bile omuz omuza olduklarını dile getirdi.

Oğul, 'Beraberlik ve hoşgörü her şeyi çözer, eşim sinirlendiği zaman ben hoşgörülü davrandım, ben sinirlendiğim zamansa o hoşgörülü davrandı. Burada bir 60 yıl daha geçirebiliriz. Yeni evlenen çiftlere seslenmek istiyorum onlar da hoşgörülü olsun ve her şeyi çözeceklerini göreceklerdir. Bencillik asla ve asla hiçbir şeyin çözümü değildir.' ifadelerini kullandı.

14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla eşine eşarp ve gül de aldığını vurgulayan Oğul, 'Karşılıklı sevgi ve saygıyla eşlerin birbirlerini sevmesi lazım. 60 yıl önce nasıl anlaşmış ve birbirimizi sevmişsek halen o günkü gibi sevgimiz ve anlayışımız devam etmektedir.' dedi.

Emine Oğul da herkesin Sevgililer Günü'nü kutladığını belirterek, 'Böyle bir eşe sahip olduğum için çok mutluyum, eşim bana her zaman sürprizler yapardı ve özel günlerimizi hiç unutmazdı. 60 yıl boyunca çok iyi geçinerek bu günlere geldik.' diye konuştu.

Kaynak: AA