Artvin'de 'Okul Servis Taşıtlarının Öğrenci Güvenliği' Toplantısı

Vali Yardımcısı Coşğun: 'Bir servis şoförü sorumluluk içinde hareket etmelidir'.

Artvin'de 'Okul Servis Taşıtlarının Öğrenci Güvenliği' konulu toplantı yapıldı.

İçişleri Bakanlığının okul servis araçlarının karıştıkları kazaların sıfıra indirilmesi ve öğrencilerin huzur ve güven içinde yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla yayımladığı genelge doğrultusunda gerçekleştirilen toplantı Vali Yardımcısı Önder Coşğun başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Çoruh Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Sefer Yerebakan, İl Jandarma Komutanlığı, Artvin Belediyesi, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Öztürk, 38 Nolu Öğrenci ve Personel Servisi Kooperatifi Başkanı Erdinç Yüzbaşıoğlu, Okul Aile Birliği temsilcileri ve servis şoförleri katıldı.

Vali Yardımcısı Coşğun, yaptığı konuşmada, en küçük ihmalkarlığın ve dikkatsizliğin çok büyük sorunlara neden olduğunu vurgulayarak, 'Bir servis şoförü sorumluluk içinde hareket etmelidir. Trafik kurallarına ve araçlarının bakım ve onarımına riayet etmelidir. Araç trafiğiyle ilgili gerekli takipler kamu kurumlarımızca yapılmaktadır. Ancak aileler, çocuklarını servis araçlarına indirip bindirirken takip etmelidirler.' dedi.

Daha güvenli okul yolu oluşturmak, okul servis araçları ile taşımalı eğitim servis araçlarının karıştığı trafik kazalarını sıfıra indirmenin amaçlandığı toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Müdürü Sefer Yerebakan da bir sunum yaptı.

Toplantıda, okul servislerinin karıştığı trafik kazalarından örnekler verildi.
Kaynak: AA