Akdeniz Belediyesi, Saldırılarla Tahrip Edilen Parkları Yeniliyor

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Ocak ayında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edilen 2 Temmuz Madımak Barış ve Kardeşlik Parkı içerisindeki anıtı yeniledi. Benzer bir şekilde tahribata uğrayan Hrant Dink Parkı’ndaki anıtın yenileme çalışmasının da en kısa sürede bitirileceği bildirildi.

Akdeniz Belediyesi, Saldırılarla Tahrip Edilen Parkları Yeniliyor
Ocak ayı içerisinde Akdeniz Belediyesi’nin parklarına yönelik saldırılar sonucu tahribata uğrayan anıt eserlerin onarımına başlandı. Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamdi Bilge Aktaş’ın talimatı doğrultusunda anıt eserlerdeki bozulmaların düzeltilmesi için harekete geçti. İlk olarak 2 Temmuz Madımak Barış ve Kardeşlik Parkında çalışmalarına başlayan ekipler, Sivas’ta Madımak Oteli’nde yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu levhaların tamamını yeniledi. Anıtın genel temizliği yapıldı ve isim levhalarının yazılı olduğu bölüm şeffaf akrilik malzemeyle kaplanarak olası saldırı girişimlerine karşı güçlendirildi.

Belediyenin merkez hizmet binası önünde bulunan havuzlarda tahrip edilen mozaik kaplamaları da yenileyen ekipler, kırılan havuz fıskiyelerini yenileriyle değiştirdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, Hrant Dink Parkında bulunan anıtın kırılan güvercinlerinin de en kısa sürede tamamlanacağını duyurdu.

Her iki anıta yönelik saldırının kendilerini derinden üzdüğünü vurgulayan Aktaş, bu saldırıların münferiden olduğunu düşündüklerini dile getirdi. İçel’de barış ve kardeşlik iklimine gölge düşmemesini arzu ettiklerinin altını çizen Aktaş, "Din, dil, ırk ayrımı olmaksızın herkesin huzur içinde yaşadığı bir kentin tesis edilmesi için tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasına ihtiyacımız var. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, bizim gibi düşünmeyenleri ayrıştırmadan hoşgörü içerisinde yaşamak hepimizin en temel hakkıdır. Kent yöneticileri olarak bizler bu konuda üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda 2 Temmuz Madımak Barış ve Kardeşlik Parkı ile Hrant Dink Parkındaki üzücü olaylara ivedi şekilde müdahale ettik. Umuyorum ki, benzer bir olay tekrar yaşanmaz ve ebediyete intikal etmiş olan değerli insanların hatıralarına saygısızlık yapılmaz" dedi.

Kaynak: İHA