Ailesinden Şehit Uzman Çavuş Güngör'ün Mezarına Ziyaret

El Bab'daki çatışmalarda şehit olan ve dün memleketi Denizli'de toprağa verilen Piyade Uzman Güngör'ün eşi, çocukları ve yakınları şehidin mezarını ziyaret edip, çiçek bıraktı Güngör'ün kızı Miraç : 'En çok El Bab'a gideceği belli olduğunda kıskandım babamı. Bir an keşke asker olsaydım, kadınların da gitme şansı olsaydı istedim'

Fırat Kalkanı Harekatı sırasında Suriye'nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ ile yaşanan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Emin Güngör'ün eşi ve çocukları, şehidin mezarını ziyaret etti.

Acıpayam Garnizon Şehitliği'nde dün toprağa verilen Şehit Uzman Çavuş Emin Güngör'ün mezarını kardeşleri Mehmet Ali Çamlı ve Ferya Yılmaz ile ziyaret eden şehidin eşi Ayşe Güngör (35), kızları Miraç (15), Sonay (14) ve Ceylin Güngör (9), mezarına çiçek bıraktı.

Şehidin yakınları gözyaşları içinde Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti.

Ayşe Güngör, eşinin mezarının üzerine su dökerken, 'Emin ben yarın yine gelirim Emin, ben gidiyorum yarın yine geleceğim. Allah'ım ben yandım başka kimse yanmasın, ağlıyorum diye kızma ne olur içim yanıyor, ciğerlerim yanıyor. Allah'ım dayanma gücü ver ya Rabbim' diyerek gözyaşı döktü. Şehidin eşini ailenin diğer üyeleri sakinleştirmeye çalıştı.

Şehidin kızları da mezarın üzerine çiçek bırakıp, dua etti.

Öte yandan Şehidin çocuklarının Çanakkale Gelibolu'daki okullarından nakilleri alınarak eğitimlerine Acıpayam'da devam edecekleri öğrenildi.

-'En çok El Bab'a gideceği belli olduğunda kıskandım babamı'

Babasına sosyal medyadan duygu dolu mesaj yazan 15 yaşındaki Miraç Güngör, acılarının ve üzüntülerinin tarifsiz olduğunu belirtti.

Sosyal medyada yazdıklarının sınırlı olduğunu dile getiren Miraç, şunları söyledi:

'Oraya çok şey yazardım, sayfalarca yazardım. Ama diyebileceğimiz şeyler sınırlı. Babamla olan tüm hayallerimi yazardım oraya. Ama en çok El Bab'a gideceği belli olduğunda kıskandım babamı. Bir an keşke asker olsaydım, kadınların da gitme şansı olsaydı istedim. Eğer bir sıkıntı olursa, bir telefonuna bakar dedim. Asker olmam konusunda en çok babam destekliyordu beni. Hep bir şey olduğunda, 'Senden ne güzel asker olurdu' diye. Annem de istiyordu ama babam kadar değil. Babamın sürekli tehlike altında olmasından dolayı beni de düşünmek istemiyordu. Ama askerlik hep küçüklükten beri asker üniforması, üniformada yazan soyadı hep hayalimdi.'

Asker olmak istediğini yineleyen Miraç, 'O şerefli üniformayı ben de giymek istiyorum. Ömrümün yettiği kadar asker olabilmek için çabalayacağım. Başka bir meslek düşünmüyorum.' dedi.

18 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan şehit Güngör, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki 18. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı bünyesinde görevliydi.

Güngör, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, El Bab'da terör örgütü DEAŞ mensubu teröristlerle yaşanan çatışmada cumartesi günü şehit düşmüştü.
Kaynak: AA