Adana'da Tarım İşçilerinin Kaldığı Çadırların Yanması

Yüreğir Belediyesi yangından etkilenen ailelere yardımda bulundu.

Adana'nın merkez Yüreğir Beledi̇yesi̇, i̇lçede dün çıkan ve 15 çadırın yandığı olaydan etkilenen tarım i̇şçi̇leri̇ne yardımda bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ağzıbüyük Mahallesi'nde çadırları yanan mevsimlik tarım işçilerine Kaymakamlık, AFAD ve Yüreğir Belediyesi işbirliğiyle acil ihtiyaçlarını gidermek amacıyla gıda ve çadır yardımında bulunuldu.

Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Doğu ve Güneydoğu'dan Adana'ya gelerek tarlalarda mevsimlik işçi olarak çalışan ailelerin kaldığı çadırların yanmasından büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Yangını öğrendikten hemen sonra ekiplerini bölgeye gönderdiklerini kaydeden Çelikcan, 'Ailelerimizin yaşamlarına devam etmesi amacıyla ilk etapta çadır ve gıda paketi göndererek bir nebze de olsa yaralarını sarmayı hedefledik. Burada tek tesellimiz can kaybının yaşanmamasıdır. Ailelerimize geçmiş olsun diyorum.'' ifadelerini kullandı.

Çelikcan, çadırları yanan ailelere Kaymakamlık, AFAD ve Yüreğir Belediyesi ortak hareket ederek destek olduklarını bildirdi.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde dün mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı yaklaşık 15 çadır, yangında kullanılamaz hale gelmişti.

Kaynak: AA