5 Milyon TL'lik Kirişçiler Yolu'nda Sona Gelindi

Kepez Belediyesinin, 4. şehir girişi olarak Antalya’ya yaptığı Hamza Taş Bulvarı’nın devamındaki Kirişçiler Yolu’ndaki yol genişletme çalışmasında sona gelindi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Karayollarının yapabileceği büyüklükte bir yol olan Kirişçiler Yolu’nu, belediyenin imkânlarıyla inşa ettiklerini söyledi.

5 Milyon TL'lik Kirişçiler Yolu'nda Sona Gelindi
Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı işçiler ve iş makineleri tarafından inşa edilen Kirişçiler Yolu’nun genişliği 8 metreden 30 metreye çıkarıldı. İlçenin yeni mahalleleri olan kuzeydeki eski köyler ile şehir merkezi arasında önemli ulaşım hizmeti olacak Kirişçiler Yolu’nda, asfalta hazırlık çalışmalarına başlandı.

Başkan Tütüncü greyder kullandı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü Kirişçiler Yolu’nda devam eden asfalt hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi. Tütüncü, yol çalışması hakkında Fen İşleri Müdürü Ali Aslan’dan bilgi aldı. İşçilere kolaylıklar dileyen Başkan Tütüncü, bir süre greyderi kullanarak, Antalya için önemli ulaşım aksı olacak yola anısını bırakmış oldu.

4. şehir girişi

30 metre genişliğinde, 4,5 km uzunluğundaki Kirişçiler Yolu’nun, Antalya ve Kepez için önemli bir ulaşım aksı olacağını ifade eden Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, açtıkları yeni yolun, şehir merkezini Varsak’ın kuzeyindeki yeni mahalle olan eski köylere ve Antalya-Burdur çevre yoluna bağlayacağını belirtti.

Tütüncü, Kirişçiler Yolu’nun, devamındaki Hamza Taş Bulvarı ile yeni bir şehir girişi olması bakımından önemli ulaşım aksı olacağını dile getirdi.

Karayollarının yapabileceği yolu belediye açıyor

Kirişçiler yolunun, Büyükşehirin ya da Karayollarının yapabileceği büyüklükte olduğunu söyleyen Tütüncü, “Böyle bir yolu kendi ekiplerimizle, iş makinelerimizle yapıyoruz. Bu büyük bir güç ve kudret meselesi. Yolun yapımında çalışan ekipler, iş makineleri ve ayrılan bütçe gerçekten önemli ve özel. Kepez Belediyesi artık kendi hizmet sınırlarının çok ötesinde işler yapan bir belediye haline geldi. Bu yol çalışmamız, belediyemizin nereden nereye geldiğinin açık göstergesidir” dedi.

Nisan’da ulaşıma açılıyor

Kaba inşası bitme aşamasına gelen ve önümüzdeki günlerde asfalt dökecekleri Kirişçiler Yolu’nu, Nisan ayı içerisinde hizmete açacaklarını belirten Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bu orman alanlarının içerisinde de değişik noktalarda mesire alanları oluşturacağız. Doğa ile bütünleşebilmiş bir yolu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.”

Kepez Belediyesi, 5 milyon TL maliyetle inşa ettiği 2 geliş ve 2 gidiş olmak üzere 4 şeritli Kirişçiler Yolu’nda 35 bin ton sıcak asfaltla kullanacak.
Kaynak: İHA