1. Uluslararası Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışması'na Doğru

Nisan ayında düzenlenecek yarışmaya, Ukrayna, Brezilya, Romanya, Karadağ, İran, İtalya, Endonezya, Sırbistan, Rusya, İspanya, Çin, Slovakya ve Avusturya'dan başvurular yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince nisan ayında düzenlenecek 1. Uluslararası Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışması'na şu ana kadar 13 ülkeden eser gönderildiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, karikatür yarışmasına şimdiden Ukrayna, Brezilya, Romanya, Karadağ, İran, İtalya, Endonezya, Sırbistan, Rusya, İspanya, Çin, Slovakya ve Avusturya ile Türkiye'den karikatüristlerin 75 eserinin yarışma komitesine ulaştığı belirtildi.

Yarışmaya dünya çapındaki tanınmış karikatüristlerin yanı sıra Türkiye'den de yoğun katılım olduğu aktarılan açıklamada, Kocaeli'de karikatür sanatına olan ilginin artırılması, bu sanata ilgi duyan her yaştan insanın kendisini çizgileriyle ifade etmesine olanak sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmanın, aynı zamanda geleceğin karikatüristleri için ilk adım olacağı ifade edildi.

Yarışmanın ödül töreninin 9. Kocaeli Kitap Fuarı içerisinde gerçekleştirileceği, aynı zamanda fuar süresince usta karikatüristlerin söyleşileri ve atölye çalışmalarına etkinliklerde yer verileceğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Yarışmaya başvurular devam ederken, bir yandan da usta karikatüristler mart ayından itibaren Kocaeli'de belirlenecek okullarda öğrencilerle bir araya gelecek. Karikatür sanatının inceliklerini genç nesillerle paylaşacak olan usta çizerler, onlara bu sanatın inceliklerini anlatacak. Bu çalışmayla beraber Karikatür Okulu'nun ön hazırlığı niteliğinde, okullarda karikatür sanatını öğrencilere tanıtma ve karikatür sevgisi aşılama çalışmaları başlamış olacak. Bu etkinliklerle yarışma kapsamında yer verilen teşvik ödülleri için genç çizerlerin yönlendirilmesi amaçlanıyor.'

Dünyanın her köşesinden karikatüristler, teması 'Kitap ve Medeniyet' olarak belirlenen yarışmaya konuyla ilgili birden fazla karikatürle katılabilecek. Yarışmada 1'inci olan eserin sahibine 15 bin TL, 2'nciye 10 bin TL, 3'üncüye 5 bin TL para ödülü takdim edilecek. Teşvik ödülü olarak da 2 bin 500 TL, ayrıca 5 karikatüriste bin 500 TL ödül verilecek.
Kaynak: AA