Zihinsel Engelli Bireylerin Basketbol Heyecanı

İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireylerin hem sağlık açısından gelişimlerine hem de toplumsal hayatla bağlarının güçlendirilmesine katkı sağlanması amacıyla açılan basketbol kursuna, 15 zihinsel engelli katıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, engelli vatandaşların engellerini aşmalarına destek olmak için her alanda çalışmalarını sürdüren Engelliler Dairesi Başkanlığı, engelli vatandaşlar için yaklaşık 2 ay önce basketbol kursu açtı.

15 zihinsel engellinin katıldığı basketbol kursuyla engelli bireylerin hem sağlık açısından gelişimlerine hem de toplumsal hayatla bağlarının güçlendirilmesine katkı sağlanıyor.

Zihinsel engelli bireylerin sporda diğer engellilere göre daha başarılı olduklarını ifade eden eğitmenler, zihinsel engelli bireylerin genellikle gevşek kas yapısına sahip olduğunu, bu rahatsızlığı yaşayan kişilerde zihinsel geriliğin artması ve ilerlemesiyle motor gelişimde yavaşlama görüldüğünü ancak sporun benlik saygısı, öz güven, sosyalleşme ve başarı duygusunun yaşanmasında önemli bir rolü olduğunu belirttiler.

Bu amaçla basketbol kurslarına başladıklarını aktaran eğitmenler, basketbol antrenman uygulamasıyla zihinsel engelli bireylerin fiziksel uygunlukları üzerindeki etkileri incelenerek, popüler bir spor dalı olan basketbolu severek yapmaları, fiziksel uygunluk ve hareket davranışlarında olumlu gelişmelerin kaydedilmesini amaçladıklarını ifade ettiler.

İçel Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen basketbol kursları, cumartesi ve pazar günleri Servet Tazegül Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

15 kursiyerin katıldığı çalışmada ihtiyaç duyulan tüm ekipmanlar Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanırken kurs 19 Mart'ta sona erecek.

Kaynak: AA