YTSO Üyeleri, Ticaret Sicil Harçlarını Odaya Ödeyebilecek

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) üyelerinin ticaret sicil harçlarını, vergi dairesi ya da bankalara yatırma zorunluluğunun ortadan kaldırdırıldığını, harçlarını oda hizmet binasında ödenebileceğini bildirdi.

Odadan yapılan açıklamaya göre, 6728 Sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu'nun 34. maddesi ile 492 Sayılı Harçlar Kanunu'nun 132. maddesine eklenen fıkra çerçevesinde 1 Ocak itibarıyla ticaret sicili işlemlerine ilişkin harçların odalar tarafından tahsil edilmesi yetkisi getirildi.

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, üyelerine yönelik hizmet kalitesinden ödün vermeden çalıştıklarını belirtti.

Oda olarak önceliklerinin her zaman üyelerinin menfaati olduğunu dile getiren Becan, şunları kaydetti:

'YTSO üyeleri artık ticaret sicil servisindeki yaptıkları her işlem veya aldıkları belge için ticaret sicil harcı yatırmak üzere vergi dairesi ya da bankalara gitmek zorunda kalmayacak. Harç Takip ve Tahsil Sistemi (HTS) ile YTSO üyeleri yaptıkları işlemler ve aldıkları belgeler için vergi dairesi ve bankalara giderek zaman kaybı yaşamayacak. YTSO üyeleri, ticaret sicil harçlarını hizmet binası dışına çıkmadan YTSO veznelerinden ödeyebilecek. YTSO, tahsil ettiği harçları kanunda belirtilen usullerle Maliye Bakanlığı'na iletecek.'

Kaynak: AA