Turkcell'den 'Güvenli Dijital İmza' Uygulaması

Şirket, evraklı işlemlerin daha güvenli, hızlı ve kolay yapılmasının yanı sıra kağıt tüketiminin azaltılmasını ve maliyetlerin düşürülmesini sağlayan 'güvenli dijital imza'yı nisan ayı ortasında tüm TİM'lerde ve bayilerinde hayata geçirecek Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu: '(Uygulama ile) Ülke ekonomisine Turkcell olarak sadece bizim sağladığımız yıllık yaklaşık 40 milyon TL'lik katkı, diğer sektörlerin de dahil olmasıyla yılda yaklaşık 300 milyon liraya ulaşacak'.

Turkcell, evraklı işlemlerin daha güvenli, hızlı ve kolay yapılmasının yanı sıra kağıt tüketiminin azaltılmasını ve maliyetlerin düşürülmesini sağlayan 'güvenli dijital imza'yı hayata geçirecek.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, şirket, tek bayi ile pilot olarak başladığı uygulamayı nisan ayı ortasında Türkiye'deki tüm Turkcell İletişim Merkezleri (TİM) ve bin 30 bayisini de dahil ederek yaygınlaştırmayı planlıyor.

Kağıt tüketiminin azaltacak ve maliyetlerin düşürülmesi sağlayacak uygulamanın diğer sektörlerde de yaygınlaşması durumunda ülke ekonomisine yılda yaklaşık 300 milyon liranın üzerinde katkıda bulunulacak.

Uygulama, evraklı işlemlerin daha güvenli, hızlı ve kolay yapılmasının yanı sıra kağıt tüketiminin azaltılmasını ve maliyetlerin düşürülmesini sağlayacak.

İşlemler sırasında kimlik ve imzanın Turkcell elektronik arşiv sistemine kaydedildiği uygulamayla, çalıntı ya da taklit kimlik ile açılan hat problemlerinin de önüne geçilmesi hedefleniyor. Böylelikle kötü niyetli kişilerin bir başkası adına hat alarak, bu hatlar ile suç teşkil eden faaliyetlerde bulunması riskinin de önlenmesi planlanıyor. Uygulamanın, suistimallerin ve mağduriyetlerin engellenmesine hizmet etmesi ve ülke güvenliğine katkı sağlaması bekleniyor.

Turkcell, güvenli dijital imzayla bayilerde ve TİM'lerde gerçekleştirilen evraklı işlemlerin daha güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde dijital olarak tamamlanmasını sağlarken, müşterilerine tüm evrak işlemlerinde en iyi deneyimi yaşatmayı planlıyor.

Kağıt israfının önüne geçerek su ve enerji tasarrufu sağlayan sistem, evraklı işlemlerde yüzde 20-40 arasında da zamandan tasarruf sağlıyor. Sağlanan tasarrufun doğru şekilde yönlendirilmesi ve bayi çalışanlarının daha kaliteli ve daha iyi hizmet sunması hedefleniyor.

- Ülke ekonomisine yıllık katkısı 300 milyon lira

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, bu uygulamayla Türkiye'de ilk ve öncü olduklarını belirterek, sahip oldukları teknolojiyle müşterilerinin hayatına dokundukları her noktada, onları memnun etmek ve işlemlerini kolaylaştırmak için yenilikler üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Yine öncü bir girişimde bulunarak pilot uygulamasını başlattıkları 'güvenli dijital imza' sistemi ile müşterilerinin daha güvenli ve daha hızlı bir şekilde evrak işlemlerini tamamlayacaklarını ve büyük bir kağıt israfının önüne geçeceklerini aktaran Terzioğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Amacımız başlattığımız bu uygulamanın bankacılık ve sigorta başta olmak üzere tüm sektörlere yayılmasını sağlamak. Böylece ülke ekonomisine Turkcell olarak sadece bizim sağladığımız yıllık yaklaşık 40 milyon TL'lik katkı, diğer sektörlerin de dahil olmasıyla yılda yaklaşık 300 milyon liraya ulaşacak. Bu muazzam katkının göz önünde bulundurularak uygulamanın hem bizim sektörümüzde hem de diğer sektörlerde yaygınlaştırılmasını ve teşvik edilmesini ümit ediyoruz. İşlem sürelerini yüzde 20 ile yüzde 40 arasında azaltarak hepimizin zamandan da tasarruf etmesine imkan verecek güvenli dijital imza uygulamasının dijitalleşme adına ülkemiz için çok değerli bir uygulama olduğunu düşünüyorum.'
Kaynak: AA