Türk Kızılayından Suriye'de 'Sevgi Mağazası'

Suriye'nin İdlib şehrinde, içinde hayırseverler tarafından ihtiyaç sahipleri için bağışlanan giyecek ve hijyen malzemeleri bulunan üç Kızılay Sevgi Mağazası açıldı.

Türk Kızılayı tarafından, Suriye'nin İdlib şehrinde, içinde ihtiyaç sahipleri için giyecek ve hijyen malzemelerinin yer aldığı üç Kızılay Sevgi Mağazası açıldı.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, İdlib'de hayatını sürdüren Suriyelilere yönelik yardım çalışmalarının devam ettiği belirtildi.Bu kapsamda, İdlib şehrinde iki ayrı noktada oluşturulan üç Kızılay Sevgi Mağazası'nın Suriyeli ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunulduğu ifade edilerek, mağazalarda Türkiye'deki hayırseverlerin bağışladığı giyecek ve hijyen malzemelerinin yer aldığı bildirildi.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ve Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç'un açılışını yaptığı mağazalardan faydalanabilmek için ihtiyaç içindeki Suriyelilere Kızılay Kart verildiği kaydedildi. Kartlara yüklenen puanlarla Suriyeli ihtiyaç sahiplerinin Kızılay Sevgi Mağazaları'nda beğendikleri kıyafetleri deneyerek alabildikleri aktarıldı.

Genel Başkan Kınık, İdlib'deki Hristiyan cemaatine de yardım ulaştırıldığını belirterek, 'Onların işi daha zor. İdlib'in sayıca az kalmış Hristiyan topluluğunu Kızılay Sevgi Mağazası'na davet edip giydirdik.' ifadelerini kullandı.

Ayrıca, hayırseverlerin bağışlarıyla alınan gaz sobası ve yakacaklar da Halep'ten kaçarak İdlib'e bağlı Hatay sınırındaki Atme kasabasındaki kamplara gelen ve burada kış şartlarında yaşam mücadelesi veren Suriyeli ihtiyaç sahiplerine Kınık ve Turunç eşliğinde dağıtıldı.

Kaynak: AA