Turgutlu AAT'de Betonarme İmalatlar Tamamlandı

Turgutlu’yu atıksu kaynaklı çevre kirliliğinden kurtaracak olan atıksu arıtma tesisinde betonarme imalatları noktalayan Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, diğer çalışmalara ise hızla devam ediyor.

Turgutlu AAT'de Betonarme İmalatlar Tamamlandı
MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa’nın çehresini değiştirecek olan atıksu tesisleri hamlesiyle daha temiz bir Gediz’i hedefliyor. Bu kapsamda, Turgutlu’ya modern ve çağın gereklerini yerine getirecek bir tesis kazandıracak olan inşaat çalışmaları devam ediyor. Betonarme imalatların tamamlandığı Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisinde, elektrik ve mekanik ekipmanların montajına geçildi. Aynı zamanda tesisin çevre düzenlemesi için yapılan çalışmalar kapsamında kilit parke taşı döşeme ve peyzaj işlemlerine de başladı.



Solar Çamur Kurutma Ünitesi de yükseliyor

Daha temiz ve yaşanabilir bir Manisa için inşa edilen atıksu arıtma tesislerinde ortaya çıkan çamur bertaraf sorununu ortadan kaldırmak için tesise solar çamur kurutma ünitesi de kuruluyor. Güneş enerjisiyle çevreci bir çözüme imza atılacak ünitede tesisten çıkan çamur susuzlaştırılacak. 7000 ton/yıl kapasiteye sahip olacak çamur kurutma serasında tesisten yüzde 25 kurulukta çıkan çamurun kuruluğu yüzde 80’e çıkarılacak.

“Çevreci yatırımlarımız ortada”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, il genelinde sürdürdükleri çevreci hamlelerin hızla ilerlediğini belirterek, Manisa’nın çehresini değiştireceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “İl genelinde yaptığımız yatırımlar ortada. MASKİ olarak atıksu arıtma tesisleriyle daha temiz bir Gediz ve Bakırçay için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Bu kapsamda, Turgutlu’da inşasına başladığımız tesisin betonarme imalatlarını noktaladık. Çevreye duyarlı yatırımlarımızla gelecek nesiller için en büyük mirası inşa ediyoruz. Tesisimizin solar çamur kurutma ünitesinde ise güneş enerjisini kullanarak hem elektrikten tasarruf edeceğiz hem de doğaya zarar vermeyeceğiz. Bütün çabamız Manisalı hemşehrilerime daha temiz ve güzel bir şehir bırakmak için” dedi.

Kaynak: İHA