Tunceli'de Kapalı Köy Yolu Kalmadı

Tunceli'de yaklaşık iki haftadır aralıksız devam eden karla mücadele çalışmaları sonucunda kapalı köy yolu kalmadığı bildirildi.

Tunceli İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde kar yağışı nedeniyle kapanan tüm köy yollarında karla mücadele çalışmasını tamamlandıklarını belirtti.

Şubat ayının ilk haftasında etkili olan kar yağışının ardından bir hafta süreyle devam eden tipinin, karla mücadele çalışmalarını güçleştirdiğini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

'İl Özel İdare olarak kış mevsiminde kent genelinde 334 köyün 2 bin 380 kilometrelik yolu ile yaklaşık 400 civarında mezra yolunda yaklaşık 120 kişiden oluşan 8 ekibimizle tüm zorluklara rağmen karla mücadele çalışmasını sorunsuz bir şekilde tamamladık. Karla mücadelede görev alan iş makinelerimizi bakım onarıma aldık ve gerekli bakımlarını tamamladık. Ekiplerimiz olası bir kar yağışı için hazır bekletiyoruz. Karla mücadele çalışmalarımızı bizzat takip ederek yakından ilgilenen Sayın Valimiz Osman Kaymak'a, ilgili birimlerimizin müdürlerine, sahada yoğun gayret ve özveriyle çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.'

Kaynak: AA