Trakya'da Kış

Edirne'de ayaz, Kırklareli ve Tekirdağ'ın yüksek kesimlerinde kar etkili oluyor.

Trakya'nın yüksek kesimlerinde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.

Edirne'de soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının sıfır derece olduğu kentte Meriç ve Tunca nehirlerinden kaynaklı nem nedeniyle hissedilen sıcaklık sıfırın altında 5 olarak ölçüldü.

Ayazın etkili olduğu kentte çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarının artacağı tahmin ediliyor.

-Kırklareli

Kırklareli kent merkezinde de soğuk hava etkisini hissettiriyor. Yüksek kesimlerinde ise kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiliyor.

Özellikle Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı ile Kofçaz ve Demirköy ilçelerinde kar yağışı zaman zaman yoğunlaşıyor. Kar kalınlığı Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda 3, Demirköy ilçesinde 5, Kofçaz ilçesinde 10 santimetre olarak ölçüldü.

Kar yağışı nedeniyle Kofçaz ve Demirköy ilçelerinde araçların zincirsiz ilerlemesine izin verilmiyor.

İl Özel İdaresi ile Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

- Tekirdağ

Kent merkezinde gece saatlerinde kısa süreli kar yağdı. Çerkezköy ilçesinde ise kar yağışı etkili oluyor. İlçedeki bazı yollarda meydana gelen buzlanma nedeniyle belediye ve karayolları ekipleri tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa, Çorlu, Muratlı, Ergene ve Kapaklı ilçelerinde de bugün kar yağışı bekleniyor.
Kaynak: AA