THK Genel Başkanı Atılgan TED Şanlıurfa Kolejinde

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, henüz yeni açılmasına rağmen yenilikçi eğitim-öğretim anlayışıyla kısa sürede bölgede farkını ortaya koyan TED Şanlıurfa Kolejini ziyaret etti.

THK Genel Başkanı Atılgan TED Şanlıurfa Kolejinde
Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan ve kurum yöneticileri, GAP Havalimanı’nın faaliyete geçmesi ile kapanan havaalanı arazisinde Havacılık Eğitim Merkezi ve Uçuş Okulu açılmasını öngören proje kapsamında Şanlıurfa’ya gelerek yerel yöneticilerle görüştü. Atılgan ve beraberindeki yöneticiler, TED Şanlıurfa Kolejini de ziyaret etti. Okul Müdürü Arif Kemal Şamat ve müdür yardımcılarının karşıladığı THK yöneticileri, hep birlikte kampüsü gezerek, okul hakkında bilgi aldı. Atılgan, eğitime yapılan yatırımın ülkenin geleceğine yatırım olduğunu belirterek, “Şanlıurfa’ya bu devasa yatırımı yapanları kutluyorum” dedi.

TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat ise, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından asla emin olamazlar” sözüne atıfta bulunarak, havacılığın önemine dikkat çekti.

Türkiye’de havacılık sanayisini kurmak, askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak amacıyla 91 yıl önce kurulan THK’nın çok önemli işler yaptığını ifade eden Şamat, THK’nın, ülkemizin kamu yararına faaliyet gösteren güçlü, güvenilir ve köklü kurumlarından birisi olduğunu kaydetti.

Şamat, her yıl 60 binden fazla gence verdiği ücretsiz havacılık kurslarıyla gökyüzüne yeni kanatlar kazandıran THK’nın faaliyetlerini yakından ve takdirle izlediklerini dile getirdi.

THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, ziyaret sonunda Okul Müdürü Arif Kemal Şamat’ın yakasına kurumun rozetini takarak, yine üzerinde kurum ambleminin bulunduğu fincan takımı hediye etti.
Kaynak: İHA