Siverek'ten Kısa Kısa

Siverek ilçesinde 'Ümmetin Şehitleri' konulu konferans düzenlendi.

Davet ve Kardeşlik Vakfı ile Siverek Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği ( Siverek-Der) tarafından Yenişehir Mahallesi'ndeki Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta, Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Sekreteri Muharrem Güneş, İslam şehitlerinin hayatlarından kesitler anlatarak katılımcılara bilgi verdi.

Siverek-Der Başkanı Celal Koç da şubat ayının ümmetin şehitlerinin anıldığı bir ay olduğunu belirterek 'Şubat ayında ümmetin şehitleri çeşitli etkinliklerle anılıyor, biz de dernek olarak böyle bir konferans düzenledik. Ayrıca daha önce derneğimizin düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına liseler arası düzenlediğimiz koşuda ilk üçe giren gençlerimize hediyelerini takdim edeceğiz.' dedi.

Programın ardından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına düzenlenen koşuda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

- Üniversite öğrencilerine yemek desteği

Siverek ilçesinde 3 sivil toplum kuruluşu, üniversite eğitim alan 30 öğrencisinin bir ay boyunca öğle yemeğini karşılayacak.

Siverek Gıda Maddeleri Odası Başkanı Abdulvahit Sevdalı, yaptığı açıklamada ilçede üniversitenin bu yıl açılığını hatırlatarak, 'Siverekliler olarak üniversitemizin gelişmesi için hepimize görevler düşmektedir. Üniversitenin yemek ihalesi yapılmadığı için odamız ile diğer iki sivil toplum kuruluşumuz ilk etapta bir ay olmak üzere her öğlen öğrencilerin yemek ihtiyacını karşılayacağız.' dedi.

Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr, Mehmet Ragıp Görgün de öğrencilerine yemek desteği veren STK'lara teşekkür ederek, 'Öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu ekonomik sıkıntı içindeydi. Fakülte olarak halen yemek ihalesini yapamadık, sivil toplum kuruluşlarımızın desteğinden dolayı öğrencilerim adına teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA