Şempanze 'Can' Zürafa Ve Fillerin Tahtını Elinden Aldı

Yüzölçümü ve barındırdığı türler açısından Türkiye'nin ve dünyanın sayılı hayvanat bahçelerinden Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde 6 ay önce dünyaya gelen şempanze 'Can' vatandaşların ilgi odağı oldu Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği hayvanat bahçesinde önceleri en çok ilgiyi zürafalar, filler ve yırtıcılar görürken şimdilerde en çok ziyaretçiyi 'Can'ın da yer aldığı maymun evi çekiyor.

ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Gaziantep'te 6 ay önce dünyaya gelen ve 'Can' adı verilen minik şempanzeyi görmek isteyenler, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki maymun evine adeta akın ediyor.

Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği hayvanat bahçesinde önceleri en çok ilgiyi zürafalar, filler ve yırtıcılar görürken son günlerde en çok ziyaretçiyi Can'ın da yer aldığı maymun evi çekiyor.

Annesi sahiplenmediği için doğduğu günden bu yana bakıcıları tarafından büyük bir özenle bakılan Can, yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sırada yer alan ve her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin de en çok ilgi gören hayvanı oldu.

Gaziantep'ten olduğu kadar çevre illerden de hayvanat bahçesine gelen vatandaşlar, özellikle Can'ı görmek istiyor. Kendisine ayrılan özel bölmede bakıcılarının bebek gibi ilgilendikleri Can, sevimliliğiyle vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Vatandaşlar zaman zaman bakıcısının kucağında gezmeye çıkan minik şempanzenin fotoğrafını çekmek ve onu sevmek için adeta birbirleriyle yarışıyor.

- Fotoğraf çekmek için sıraya giriyorlar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binlerce hayvana ev sahipliği yapan hayvanat bahçesinde en fazla ilgi çeken hayvanın şempanze Can olduğunu söyledi.

Can'ın sağlıklı büyümesi için laktozsuz sütün içine atılan bıldırcın yumurtası, meyveler ve özel mamalarla beslendiğini, bakıcılarının sürekli yanında olduğunu anlatan Özsöyler, 'Maymun evimiz adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Gaziantep'in yanı sıra çevre il ve ilçelerden de ziyaretçiler geliyor ve özellikle Can'ı görmek istiyorlar. Yavru hayvanlar sevimlilikleriyle çocukların, büyüklerin ilgisini çekiyor. Can da hem küçük hem de nadir tür olduğu için en çok ilgi çeken hayvanımız oldu. Can doğmadan önce en çok ilgiyi zürafalar, filler ve yırtıcılar çekerdi. Can onların tahtını ellerinden aldı. Hayvanat bahçemizin fenomeni oldu.' diye konuştu.

Ziyaretçilerden Mehmet Kılıç, Can'ı televizyon ve internette görüp merak ettiğini, yavru şempanzeyi görmek için oğluyla hayvanat bahçesine geldiğini söyledi.

Can'ı yakından görme fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu anlatan Kılıç, oğlunun da Can'ı çok sevdiğini belirtti.

Ahmet Kara da fırsat buldukça ailesiyle hayvanat bahçesine geldiklerini ifade ederek, 'Bugün de 9 aylık kızım Dicle'yi ilk kez hayvanat bahçesine getirdim. O da bugün Can'la tanışma fırsatı buldu. Can çok sevimli. Çok sevdik, aynı bir bebeğe benziyor.' dedi.

Kaynak: AA