Sandıklı'da Referandum Bilgilendirme Toplantısı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Sandıklı ilçesinde vatandaşlarla buluşarak referandumla ilgili bilgilendirme ve istişare toplantısı yaptı.

Özkaya, Sandıklı Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda, anayasa değişiklinde öngörülen düzenlemelere ilişkin bilgi verdi.

Yeni sistemde yasamanın yürütmeden tamamen ayrı, kuvvetler ayrılığı ilkesine daha uygun bir hükümet sisteminin öngörüldüğünü dile getiren Özkaya, bununla birlikte yargı alanında da önemli değişikliklere gidilerek, yargı bağımsızlığı ilkesine 'tarafsızlığı' şeklinde ekleme yapıldığını anlattı.

Özkaya, değişiklikle rejim değişikliğinin söz konusu olmadığını sadece yürütme modelinde değişikliğe gidildiğini belirterek, şunları kaydetti:

'Cumhuriyet, milletimizin en kıymetli kazanımıdır ve Türkiye'nin rejimi, demokratik cumhuriyettir. Ülkeler, dünya ve ulusal uygulamaları dikkate alarak, geçmişin birikim ve pratiklerini gözeterek, millete ait egemenliğin nasıl somutlaşacağını, pozitif kurallarla şekillendirirler. Bu bakımdan teklifle, başkanlık yürütme modelinin, 'cumhurbaşkanlığı sistemi' olarak isimlendirilmesi, son derece isabetli bulunmaktadır.” dedi.

- Bakan Eroğlu toplantıya telefonla bağlandı

Bu arada, konuşması sırasında Özkaya’yı telefonla arayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sandıklılılardan referandum için 'evet' sözü aldı.

Toplantıya, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Koordinatörü Ahmet Çetinkaya, Sandıklı İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık, belediye başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA