Roberta Gambarini Yarın Akşam Konser Verecek

Uluslararası caz festivallerinin önemli isimlerinden İtalyan sanatçı Roberta Gambarini, 'CRR 4. Caz Şubatı' kapsamında yarın akşam sanatseverlerle buluşacak.

Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleşecek konserde sanatçıya, piyanoda Jeb Patton, basgitarda John Lee, davulda ise Willie Jones III eşlik edecek.

İtalya'nın Torino şehrinde dünyaya gelen Gambarini, babasının saksafon sanatçısı olması dolayısıyla caz müziğini dinleyerek ve öğrenerek büyüdü.

Klarnet çalmaya 12 yaşında başlayan sanatçı, daha sonra piyano dersleri aldı. Thelonious Monk yarışmasında 1998'de üçüncülük kazanan sanatçı, uluslararası caz festivallerinin ve önemli konser salonlarının en çok davet edilen isimlerden biri oldu. İlk albümü 'Easy To Love' ve 2009 yılında yayınladığı üçüncü albümü 'So in Love' ile Grammy adayı olan sanatçı, 2008'de cazın efsane piyanisti ve besteci Hank Jones ile 'You Are There' isimli düet albümü kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünce düzenlenen Caz Şubatı, 21 Şubat'ta sona erecek.

Kaynak: AA