Ovakışla Belediyesinde 'Beyaz Masa' Kuruldu

Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla Belde Belediyesinde kurulan "Beyaz Masa" ile vatandaşlar belediye hizmetlerine tek telefonla veya internet üzerinden ulaşabiliyor.

Ovakışla Belediyesinde 'Beyaz Masa' Kuruldu
Vatandaşlara daha hızlı ve etkin bir hizmet vermek için kurulan "Beyaz Masa" birimi, vatandaşların talep ve şikayetlerini tek telefonla bildirmelerini sağlıyor. Beldede yapılan çalışmalar hakkında gazetecilere açıklama yapan Ahlat Kaymakamı ve Ovakışla Belediye Başkan Vekili Bülent Tekbıyıkoğlu, karla mücadelede etkin bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, yaz sezonu için sosyal ve kültürel çalışmaların yanı sıra oldukça önemli planlamalar yaptıklarını söyledi.

Beldede yapmış oldukları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkanvekili Tekbıyıkoğlu, "Malumunuz olduğu üzere ben Ahlat Kaymakamıyım. Ovakışla Belediye Başkanlığı görevi bana 1 Kasım 2016 tarihinde tevdi edildi. Bölgemiz deniz seviyesinden yaklaşık 1900 metre kadar yüksekte. Göreve başlar başlamaz imalat işlerinden ziyade karla mücadele işlerine girdik. İlk başta mücadelemizde makine parkımızı genişletme yoluna gittik. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile belediyeler birliğimiz sağ olsun bize son derece yardımcı oldular. İlçemize bir kamyon, bir belden kırmalı loder ve bir de vidanjör getirerek makine parkımızı genişlettik. Geçen senelerle mukayese edilmeyecek şekilde karla mücadelemizde başarılı olduğumuzu hem çalışan personelimiz, hem de yöre halkımız söylemekte. ‘Aslan yattığı yerden belli olur’ denir. Belediye binamız aynı zamanda diğer bütün kamu binaları gibi devletin temsil edildiği bir binadır. Bütün kamu binalarının görünümü devlet standardında olduğu için yüksek gözükmesi gerekir. Biz belediye binasına girdiğimiz zaman çok kötü manzaralarla karşılaştık. Gerçekten çalışmaya müsait olmayan, hijyeni son derece düşük, yıpranmış, eline yüzüne bakılmayacak kadar kötü bir belediye binamız vardı. Önce belediyemizin elini yüzünü düzelttik. İlk başta belediye binamızla uğraşmamızın sebebi, hava şartlarının dışarıda imalat yapmaya, çalışmaya çok müsait olmamasıydı. Bir de yazın ve bahar mevsiminde yapacağımız çalışmaların bir işaretini vermekti. Tabi insanımız her şeyin en iyisine layık. Biz belediyemizi aynı zamanda adeta bir sanat galerisine çevirmeye çalıştık. Dünyaca ünlü ressamların ünlü resimlerini belediye binamızın içerisinde vatandaşımızın aynı zamanda görsel bir şölen olarak gözleri önüne serme cihetine gittik. Belediyemiz bünyesinde yeni bir evlendirme dairesi oluşturduk. Yaz için, baharla birlikte gelecek imalat sezonu için önemli planlamalarımız var. Özellikle yollarımız ve beldemizin büyük problemi olan içme suyu problemini ortadan kaldıracak projeler üzerinde çalışmaktayız. Yaz itibariyle beldemizde pek de insani standartlarda olmayan bir su verimi oluyordu. Biz inşallah 2017 senesinde yapacağımız projelerle 24 saat seviyesinde insanlara içme suyu hizmetini vereceğiz. Bununla beraber sosyal alanlarımızı genişleteceğiz. Hem gençlerimiz için bir çim saha, halı sahalar, buna ilişkin tribünler, çocuk ve oyun parkları, bayanlar için eğitim alanları, sosyal alanlar gibi birleşme alanları gerçekleştirilecek. Bunun hazırlıklarını şu an itibariyle yapıyoruz" dedi

Kış sezonuyla birlikte yapılacak işlerin çok az olduğunu ifade eden Tekbıyıkoğlu, “Biz de tek telefonla ilk başta belediyemize ulaşma imkânı sağladık ve bu telefon numarasını da beldemizde hazırladığımız bilboardlarda, belediye web sitesinde ve facebook, twitter gibi sosyal medya adreslerimizde paylaştık. Vatandaşlar taleplerini ve şikayetlerini tek telefonla belediyemize başvurarak iletebilecekler. Bununla beraber bir de tek yerden iletişimi sağlamak üzere, bilgi akışını sağlıklı olarak sağlamak üzere bir beyaz masa oluşturduk. Bu beyaz masada da yine ilçemiz bünyesindeki birkaç genç hanım kızımızı görevlendirdik. Orada yine kendilerine gelen talep ve şikayetleri biz yetkililere iletiyorlar" diye konuştu.

Kaynak: İHA