Okul Servis Şoförlerine Eğitim Verildi

Bandırma İlçe Trafik Müdürlüğü servis taşımacılarına yönelik eğitim gerçekleştirdi. Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası salonunda yapılan eğitime ilçe Kaymakamı Günhan Yazar, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Yrb. Recep Cansu, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Acar, bazı okul müdürleri, okul aile koruma dernek başkanları ve servis şoförleri katıldı.

Okul Servis Şoförlerine Eğitim Verildi
Yaptığı konuşmada servis şoförlerine çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz diyen İlçe Kaymakamı Günhan Yazar “ Kolay ve basit gibi görünse de siz servis şoförler çok önemli bir hizmet de bulunuyorsunuz. Geleceğimiz olan çocuklarımızı can ve mal emniyetini sizler sağlıyorsunuz. Terör yüzünden göreviniz çok daha önemli hale geldi. Her gün sokaklara girip çıkıyorsunuz. Şüpheli gördüğünüz her olayı ve kişiyi emniyet güçlerine bildirin. Araçların içine ve dışına kamera taktırın. Velilere yönelik olarak mutlaka telefon servis sistemine geçmemiz ve araçlara GPS takılması uygulamasına başlamalıyız“ dedi.

Daha sonra slayt gösterisiyle beraber şoförlere yönelik olarak, araçlarda olması zorunlu araç ve gereçler nelerdir ve şoförlerin uyması gereken kurallar anlatıldı. 2016 yılında servis kazalarının yüzde 53, yaralanmalarının ise yüzde 69 oranında azaldığı açıklandı. Eğitimin son aşamasında ise servis şoförleri sorunlarını açıkladılar. Genel olarak belediyelerden belge alma süresinin uzunluğu yüzünden ceza yenildiği, duraklara park eden araçlar yüzünden duraklara girilemediği şikayetleri dile getirildi.

Kaynak: İHA