Öğrenci Günlükleri Kitap Olacak

Trabzon Ülkü İlköğretim Okulu öğrencilerince yazılan günlükler, Küçük Yazarlar, Büyük Hayaller Projesi kapsamında kitap haline dönüştürülecek.

Ülkü İlköğretim Okulunca hazırlanan ve Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün desteğiyle hayata geçirilecek Küçük Yazarlar, Büyük Hayaller Projesi, il müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, yaptığı açıklamada, Trabzon'un daha önce de aynı konuda hayata geçirdiği projeyle diğer şehirlere öncülük etiğini belirtti.

Öğrencilerin çalışmasını önemsediklerini ifade eden Ayvazoğlu, 'Bu konuya desteklerini esirgemeyen Ülkü İlköğretim Okulu öğretmenlerini de tebrik ediyorum. Gelecek nesillere edebiyatımızı, tarihimizi, örfümüzü, geleneğimizi, adetlerimizi aktaracak olan çocuklarımızdır. Dolayısıyla onlara bu yaptıkları faaliyet noktasında değer vermek zorundayız.' diye konuştu.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Emin Akgün de daha önce buna benzer bir proje kapsamında kitap basımı yaparak 81 ile gönderdiklerini vurgulayarak, 'O günden sonra diğer illerde de buna benzer projeler üretilmeye başlandı. 2013-2017 yılları arasında bu projeyi düşünmemiştik ancak proje fazla ilgi görünce ikinci etabını da yaptık. Ülkü İlköğretim Okulunun böyle bir çalışmasının olduğunu duyunca hemen irtibata geçip, destek verdik.' dedi.

Ülkü İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Vehbi Bayraklı da projenin tamamlanma aşamasına geldiğini, öğrencilerin proje çalışması için büyük bir özveri gösterdiklerini söyledi.

Kaynak: AA