Morbit Obezite Hastasının Apandisiti Kapalı Yöntemle Alındı

Kilis'te yaşayan ve akut apandisit tanısı konulan ancak morbit obezite hastası olduğu için ameliyat edilemeyen kadın, Gaziantep'teki özel bir hastanede yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

Kilis'te yaşayan ve akut apandisit tanısı konulan ancak 200 kilogram olması nedeniyle ameliyat edilemeyen kadın, Gaziantep'teki özel bir hastanede kapalı cerrahi yöntemiyle yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kilis Devlet Hastanesinde akut apandisit tanısı konulan, 'morbit obez' olarak adlandırılan aşırı kilosu nedeniyle çok riskli olduğu için ameliyat edilemeyen 200 kiloluk hasta, genel cerrahi uzmanı operatör doktor Atilla Duran tarafından kapalı yöntemle ameliyat edildi.

Ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirilen ve sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan hasta, ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.

Dr. Duran, operasyon hakkında şu bilgileri verdi:

'Yapılan tetkiklerde hastada, akut apandisitle uyumlu bulgular ve göbek fıtığı kesesine sıkışmış omentum dokusu tespit edildi. Bunun üzerine hasta için acil ameliyat kararı aldık. Morbid obez olan hastada kapalı apendektomi ameliyatına karar verdik. Yüksek riskle ameliyata alındı. Kapalı yöntemle hastaya apendektomi ve göbek fıtığı onarımı ameliyatı yapıldı. Hasta operasyon sonrası tedbir amaçlı yoğun bakıma alındı. Aktif sorunu olmayan hasta bir günlük servis takibinin ardından, diyetisyeni Merve Boztoprak'a yönlendirilerek, beslenme programı oluşturuldu, hastamız şifa ile taburcu edildi.'
Kaynak: AA