Mısır'dan Gazze'ye Balık Girişi

Gazze'ye giren 11 ton balık, piyasayı canlandırdı.

Mısır yönetiminin, dün Refah Sınır Kapısı'nı açmasıyla Gazze Şeridi'ne giren 11 ton balık, ekonomik durgunluk yaşayan balık pazarlarını canlandırdı.

Gazze'deki balık pazarlarında satıcı olan Mahmud Bekr, Mısır'dan gelen balıkların pazara hayat verdiğini söyledi.

Bir diğer balıkçı Hasan el-Cucu, Mısır balığının bol olduğunu, Gazze'de ise avlanma menzilinin geniş olmaması nedeniyle balık çeşitliliğinin az olduğunu belirtti. Cucu, Mısır'dan gelen balıkların hem kaliteli hem de yerli balığın yarı fiyatına olduğunu, halkın da bu balıklara rağbet gösterdiğini aktardı.

Öte yandan Mısır'dan gelen balıklar fiyatlarının düşük olması nedeniyle daha fazla alıcı bulduğundan, yerli balıkçıları büyük zarara uğrattı.

Gazze'de balıkçılık sektörü, İsrail'in avlanma menzilini geçen haziran ayında 6 mile düşürmesi nedeniyle gerilemişti. Gazze'de yaklaşık 4 bin kişi balıkçılık yapıyor.

Refah Sınır Kapısı'nın cumartesi gününden itibaren üç günlüğüne çift yönlü olarak açıldığı açıklanmıştı. Filistin güvenlik kaynakları, Mısır makamlarının çeşitli türlerden yaklaşık 11 ton balık ile yol yapımında kullanılmak üzere çeşitli malzemelerin yanı sıra çimento, demir gibi maddeleri de taşıyan 70'ten fazla kamyonun Gazze'ye geçişine izin vermişti.

Kaynak: AA