Minikler Yeteneklerini Keşfediyor

Erkan Koleji’nde anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerine, profesyonel eğitmenler tarafından temel bale eğitimi verildi.

Minikler Yeteneklerini Keşfediyor
Workshop Günü kapsamında anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerine Adana Dans Akademi eğitmenleri Sinem Yaşar ve Yelda Altun tarafından balenin temel hareketleri gösterildi. Klasik bale eğitiminde çocuklar, birbirinden zor hareketleri eğitmenleri sayesinde kolayca yaptı.

Adana Dans Akademi Kurucusu ve Bale Eğitmeni Sinem Yaşar, etkinliğin amacının; çocuklara balenin temel hareketlerini öğreterek onlara ritim duygusu kazandırmak olduğunu belirtti.

Yaşar, balenin çocukların hareket kapasitesini geliştirirken, yaratıcı ruhlarını ve kendilerini farklı biçimlerde ifade edebilme yeteneklerini keşfederek yeni vücut deneyimleri edinmelerine olanak sağladığını kaydetti.

Daha esnek, daha ince, daha zarif, daha sağlam ve daha sağlıklı bir vücudun bale eğitiminin tartışılmaz bir sonucu olduğunun herkesçe bilindiğini vurgulayan Sinem Yaşar, “Egzersizler sayesinde kazanılan esneklik, sağlamlık ve zarafetin yanı sıra öğrenciler doğru beslenmeyi ve vücutlarına iyi bakmayı küçük yaştan itibaren öğrenirler. Bugün burada klasik bale eğitimi verdik ve çok keyifli geçti. Çocuklarımız çok mutlu oldular, eğlenceli bir gün geçirdik” dedi.

Kaynak: İHA