Kütahya'da FETÖ/PDY Davası

İş adamı M. B, duruşmada itirafçı olunca mahkeme heyetince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı Sanık M. B: ''ByLock üzerinden gelen mesajlarda Peygamberimizi çok fazla kullanıyorlardı. Cemaatten ayrılmak isteyenlerin de manevi olarak cezaya çarptırılacağını söyleyerek, sürekli olarak korku salıyorlardı' Emniyet imamı olduğu iddia edilen eski öğretmen H. İ. A, ilk kez hakim karşısına çıktı Tutuklu sanıklardan eski öğretmen A. K, sevgililer günü hediyesi olarak tahliyesini talep etti

Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 10'u tutuklu 11 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kütahya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, aralarında emniyet imamının da olduğu tutuklu sanıklar, H.İ.A, T.S, İ.D, A.K, R.İ, M.Ç, İ.Ö, Ç.S, A.U, M.B. ve tutuksuz yargılanan T.K. ile sanık avukatları ve yakınları katıldı.

- İş adamı itirafçı olunca tahliye edildi

Tutuklu sanıklardan iş adamı M. B, savunmasında 17 Temmuz darbe girişiminde, cemaat olarak bildiği yapının terör örgütü olduğunu anladığını dile getirerek, 'FETÖ'yü lanetliyorum. 17-25 Aralık sürecinden sonra haberleşmek için Emet ilçe imamı Harun hoca telefonuma Bylock programını yüklememi istedi. Benim gizli saklı bir şeyim yok diyerek programı yüklemeyi kabul etmedim.' dedi.

İlçe imamının Bylock programı aracılığıyla gelen mesajları sohbetlerde okuduğunu, bu mesajlarda ise Hazreti Peygamber'in kullanıldığını belirten M. B, 'Baylock üzerinden gelen mesajlarda Peygamberimizi çok fazla kullanıyorlardı. Cemaatten ayrılmak isteyenlerinde manevi olarak cezaya çarptırılacağını söyleyerek sürekli olarak korku salıyorlardı.' ifadelerini kullandı.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak ve itirafçı olmak istediğini mahkeme heyetine ileten M. B, duruşma boyunca itiraflarda bulunarak, örgütün ilçe yapılanmasını ve FETÖ'nün ilçedeki faaliyetlerini mahkeme heyetine detaylarıyla anlattı.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, yaklaşık 7 aydır tutuklu olan M. B.'yi, samimi açıklamalarından dolayı yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakarak, tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

- Emniyet imamı olduğu iddiası

Emniyet imamı olduğu iddia edilen, il imamı Ali Peksöz ile örgütün finansçısı ve yöneticileriyle çok sayıda telefon görüşmesi tespit edilen tutuklu sanıklardan eski öğretmen H. İ. A. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek FETÖ üyesi olmadığını, telefonuna da yasak bir program yüklemediğini ileri sürdü.

- Sevgililer günü hediyesi olarak tahliyesini istedi

Eşiyle birlikte yargılanan ve meslekten ihraç edilen eski öğretmen A. K. (45) ile tutuksuz yargılanan ev hanımı eşi T.K. da (38) ilk kez hakim karşısına çıktı.

A. K, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, 'Hakim bey eşim yalnız ve zorluklar içerisinde. Eşime sevgililer günü hediyesi olarak beni tahliye edin.' dedi. Sanığın talebi, mahkemede gülümsemelere neden oldu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA