Köprü Ve Menfezler Sel Baskınlarına Karışı İnceleniyor

Kırklareli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Planlama ve Zarar Azaltma Şube personelince ilde bulunan köprü ve menfezler incelenmeye başlanıldı.

Köprü Ve Menfezler Sel Baskınlarına Karışı İnceleniyor
İnceleme ile birlikte tıkalı durumda bulunan ve tehlike arz eden köprü ve menfezlerin tespit edilmesi ve açtırılması amaçlanıyor.

Kırklareli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İlimizde en sık yaşanan afet olan, sel ve su baskınlarına karşı önceden önlem alarak, olası tehlikeleri ve riskleri belirlemek ve bunları yok etmek kurumumuzun önemli misyonlarından biridir. Bu kapsamda özellikle önümüzdeki bahar aylarında yaşanacak yoğun yağışlar neticesinde tıkalı köprü ve menfezlerin debisi yükselecek, derelerde su geçişini engellemesi sel ve su baskınlarına neden olacaktır.

Yaşanacak su baskınlarını engellemek ve zararını en aza indirmek amacı ile çalışmalar yürütmekte olan müdürlüğümüz daha önce yaşanmış tecrübelerden yola çıkarak riskli bölgeleri belirlemiş ve bu bölgelerde incelemelerine başlamıştır. Çalışmalar Lüleburgaz İlçesinin köylerinden başlamış, ilerleyen günlerde diğer bölgelerde devam edecektir” denildi.
Kaynak: İHA