'Kantin' İbaresi Bulunmayan Ürün Kantinde Satılamayacak

Adıyaman Milli Eğitim müdürü Mete Kızılkaya, okul kantinlerini denetleyerek, üzerinde ‘kantin’ ibaresi olmayan ürünlerin kantinlerde satılmaması talimatını verdi.

'Kantin' İbaresi Bulunmayan Ürün Kantinde Satılamayacak
Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının beraber çıkardığı genelge ile bundan sonra kantinlerde satılan ürünlerde ‘kantin’ ibaresi yer alacak. Üzerinde bu ibare bulunmayan ürünler kantinlerde bulundurulmayacak ve satılmayacak. Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya beraberinde Maarif Müfettişler Başkanı Muhammet Ali Akın, Şube Müdürü Zeynal Özçakmakçı, okul kantinlerini denetleyerek, çıkan genelgeye uyup uyulmadığını kontrol etti.

Yavuz Selim Ortaokulu kantinine giden Mete Kızılkaya, gazlı içecekler ve şekerli ürünlerin bulundurulmasının doğru olmadığını belirterek, ürünlerin kaldırılması talimatını verdi.

Mete Kızılkaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kantinleri sürekli kendim kontrol ediyorum. Kantinlerde sağlıksız ürünlerin satılmaması için titiz bir çalışma yürütüyoruz. Mayıs ayında çıkan genelge ile Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızın beraber çıkardığı genelgeyle kantinlerimizde satılması uygun olan izin verilen yiyeceklerin üstünde ‘kantin’ ibaresi olması gerekiyor. Bu ibare olmayan tüm ürünlerin kantinlerde satılması yasak. Tüm okul idarecilerine, tüm öğretmenlere, tüm velilere, tüm öğrencileri, kantinde satılan ürünlere dikkat etsinler.

Bu çocuklar sağlıksız beslendikleri sürece, kimyasal gıdalarla beslendikleri sürece organik besinleri yememeye başlıyorlar. Kimyasal boyalar, 15 yıl sonra çocuklarımızda değişik hastalıklar çıkmasına vesile olacak. Sağlıklı şeyler yesinler sağlıklı büyüsünler” dedi.

Kaynak: İHA