Kaliforniya'da 188 Bin Kişi Tahliye Edildi

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde şiddetli yağış nedeniyle boşaltma kanalında çökme meydana gelmesinin ardından bölgede yaşayan yaklaşık 188 bin kişi tahliye edildi.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde Oroville barajında oluşan hasar nedeniyle bölgede erozyon oldu ve birçok yer sular altında kaldı. Kuzey Kaliforniya’nın en uzun barajı Oroville’de pazar günü oluşan hasar nedeniyle birçok yerleşim yeri sular altında kaldı ve hasarın kontrol altına alınamamasından dolayı 188 bin insan bölgeden tahliye edildi. Bölgede tahliyeler mühendislerin barajın ikinci savağında erozyonu fark etmesinin ardından gerçekleştirildi.

Saatler sonra panik içindeki halk bölgeyi terk etmeye çalışırken daha önce herhangi bir uyarı yapmayan yetkililer eleştirildi. Oroville, Gridley, Live Oak, Wheat Land, Yuma, Pulmas Lake, Olivehurst gibi şehirler içinde tahliye kararı verildi.

Tahliyelerin ardında binlerce kişi yollara düştü, yollarda uzun kuyruklar oluştu.

Devlet Yangın ve Kurtarma Şefi Kim Zagaris, pazar günü katıldığı konferansta bölgede tahliyelerin gerçekleştirilmesi ve insanlara yardım için 250 kolluk kuvvetlerinin görev aldığını söylemişti.
Kaynak: İHA