Hasköy'de Karla Mücadele Çalışması

Muş’un Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi.

Hasköy'de Karla Mücadele Çalışması
Hasköy Belediyesine bağlı ekipler, karla mücadele çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Hastane Caddesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü yolundaki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mürsel Özen, ekiplere sıcak çay ikramında bulundu. Karla mücadelede aralıksız bir şekilde çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Özen, kış aylarının kendilerine büyük külfet getirdiğini söyledi.

Ekiplerin mesai gözetmeksizin ilçe halkının rahatlığı için çalıştığını ifade eden Başkan Özen, kış şartlarının ağır bir şekilde yaşandığını kaydetti.

Mürsel Özen, “İlimiz doğudaki kış şartlarını ağır yaşayan bir il. Kış şartlarımız çok ağır geçiyor. Ama bu yıl gerçekten belki son yılların en büyük ve ağır kışlarından birini yaşıyoruz. Aralık ayından beri ilimize 3 metre 50 santimetreye yakın bir kar yağışı oldu” dedi.

Son zamanların en ağır kışının yaşandığını ve büyük maddi külfeti de beraberinde getirdiğini kaydeden Özen, “Aralık ayından bu yana yaklaşık olarak yapmış olduğumuz karla mücadele çalışmalarında 700 bin TL harcama yapıldı. Bu da bizim gibi belediyeler için ciddi bir rakam. Kar yağışının başlamasıyla birlikte bu tür sorunların yaşanmaması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA