Felçli Genç, Sosyal Tesislerde Yaşama Tutundu

Gaziantep’te 7 yıl önce geçirdiği beyin kanaması nedeniyle felç olan 20 yaşındaki Uğur Ananç, aradığı şifayı Şahinbey Belediyesi sosyal tesislerinde buldu.

Felçli Genç, Sosyal Tesislerde Yaşama Tutundu
Doktorların spor faaliyeti tavsiyesi üzerine babasının sırtında geldiği belediyeye ait sosyal tesislerde yaptığı spor ile yeniden yürümeye başladı.

Henüz 13 yaşındayken gizli tansiyon nedeniyle beyin kanaması geçiren Uğur Ananç, bir süre Gaziantep ve Ankara’da tedavi gördü. Tıbbi tedavilerinin ardından doktorlarının spor yapmasını tavsiye ettiği genç, babası ile Şahinbey Belediyesi’ne bağlı sosyal tesislerdeki spor salonlarında çalışmalara başladı.

Yaklaşık 5 yıl boyunca hemen hemen her gün kimi zaman babasının sırtında kimi zaman da tekerlekli sandalye ya da bastonla geldiği spor salonunda çalışan Uğur Ananç, azmi ve babasının fedakarlığı sayesinde ayakları üzerinde durabilmenin ve destek almadan yürümenin mutluluğunu yaşıyor.

Sosyal tesisler umudu oldu

Yaşadığı zorlu süreci anlatan Uğur Ananç, "Şahinbey Belediyesi’nin yaptırmış olduğu sosyal tesislerde spor yaptım. Çok şükür iyi durumdayım. Tedavi süreçlerinde benim için ’öldü’ deniliyordu. Ancak hastalığı yendim. Bize burada bu imkanları sağlayan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu başta olmak üzere tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde buralara geldik, bu imkanlardan yararlandık" dedi.

Ananç, kendisi gibi fiziksel sorun yaşayan ya da felç geçirenlere de spor yapmalarını önerdi.

5 yıldır oğlumla birlikte sosyal tesislere geliyoruz

Uğur Ananç’ın babası Duran Ananç da oğlunun gizli tansiyon nedeniyle oğlunun felç olduğunu belirterek, “5 yıldır her gün oğlumla buraya geliyoruz. Oğlum buradan çok güzel fayda gördü. Allah Belediye Başkanlarımızdan razı olsun. 5 yıldır günlük 2 saat çalışmamızı yapıp, gidiyoruz. Maddi imkansızlıktan dolayı özel tesislere gidemedim. Buranın imkanları çok güzel. Bol bol hareket yapıyoruz. Eskiden oğlum hareketleri yalnız başına yapamıyordu. Artık yalnız başına yapabiliyor. Benim gelmeme bile gerek kalmadı. Sadece yanında arkadaş gibi geliyorum. Yapamadıkları hareketler olunca yardımcı oluyorum. Buraya oğlumu sırtımda getirdiğim günler de oldu, tekerlekli sandalye ve bastonla getirdiğim günlerde. Tekerlekli sandalye ile geldiğimiz günler de oldu. Geçen süreye baktığımızda çok güzel sonuçlar aldık. Ankara’da tedavi gördükten sonra doktorlar oğlumun bol bol hareket yapmasını istedi. Oğlum sabah 08.00’de ve 10.00 civarında belediyenin sosyal tesislerinden faydalanıyor" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA