Ergan Kayak Oryantiring Yarışmaları Sona Erdi

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Erzincan'da düzenlenen Ergan Kayak Oryantiring Yarışmaları sona erdi.

Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde düzenlenen şampiyonada, sporcular kendilerine verilen haritadan parkurdaki 15 hedefe vardıktan sonra bitiş çizgisine ulaşmaya çalıştı.

Yarışlarda 16 yaş erkekler kategorisinde Servet Hızarcı, kızlar kategorisinde Meryem Sena Yurtsever, 18 yaş erkekler kategorisinde Murat Tetik, 20 yaş erkekler kategorisinde Uğur Ayçiçek, kızlar kategorisinde Gülcan İçgüleş, 21 yaş erkekler kategorisinde Aykut Taşçı ve kızlar kategorisinde ise Zehra Kırkaya birinci oldu.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de uluslararası yarışların olması nedeniyle katılım sayısının az olduğunu söyledi.

Şampiyonaya 41 sporcunun katıldığını ifade eden Akyüz, şöyle konuştu:

'Sporcular Türkiye'nin farklı illerinden geldi. Uluslararası yarışlar olmasına rağmen bu sayı bence başarılı bir sayı. Önümüzdeki yıllarda da burada bu tür etkinlikler yapmayı düşünüyoruz. Amacımız oryantiring sporunu tabana yaymak, özellikle çok fazla etkin olmadığımız katılımcı sayısının düşük olduğu doğu illerinde bu organizasyonu yapmak. Erzincan'da bu vesile ile kayaklı oryantiring ve koşarak oryantiring ile tanışmış olduk.'

Erkeklerde 21 yaş kategorisinde birinci olan Aykut Taşçı ise yarışmanın çok zevkli ve zorlu olduğunu belirterek, 'Burada kıyasıya bir yarışmayı bitirdik. Pist zorluydu ama çok zevkliydi. İnşallah bu yarışmaların devamları da gelir.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA