Engellilerin Basketbol Heyecanı

İçel Büyükşehir Belediyesi, engelli bireyler için basketbol kursu açtı.

Engellilerin Basketbol Heyecanı
İçel Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığınca açılan ve 15 zihinsel engelli bireyin katıldığı basketbol kursu ile engelli bireylerin hem sağlık açısından gelişimlerine hem de toplumsal hayat ile bağlarının güçlendirilmesine katkı sağlanıyor.

Zihinsel engelli bireylerin sporda diğer engellilere göre daha başarılı olduklarını ifade eden uzman eğitmenler, zihinsel engelli bireylerin genellikle gevşek kas yapısına sahip olduğunu, bu rahatsızlığı yaşayan kişilerde zihinsel geriliğin artması ve ilerlemesiyle motor gelişimde yavaşlama görüldüğünü, ancak sporun benlik saygısı, özgüven, sosyalleşme ve başarı duygusunun yaşanmasında önemli bir rolü olduğunu belirtiyor.

Bu amaçla basketbol kurslarına başladıklarını belirten eğitmenler, basketbol antrenman uygulaması ile zihinsel engelli bireylerin fiziksel uygunlukları üzerindeki etkileri incelenerek, popüler bir spor dalı olan basketbolu severek yapmaları, fiziksel uygunluk ve hareket davranışlarında olumlu gelişmelerin kaydedilmesini amaçladıklarını ifade ediyor.

İçel Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen basketbol kursları, cumartesi ve pazar günleri Servet Tazegül Spor Salonunda yapılıyor. Kursa 15 kursiyer katılıyor ve ihtiyaç duydukları tüm ekipmanlar İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor.
Kaynak: İHA