DÖGEM İkinci Dönem Kayıtları Uzatıldı

Döşemealtı Belediyesinin ilçe gençlerinin yerel yönetimlerde söz sahibi olabilmeleri aynı zamanda mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı da bulunabilmek amacıyla kurduğu Döşemealtı Gençlik Meclisi’nde (DÖGEM) ikinci dönem kayıtlarının 17 Şubat tarihine uzatıldığı bildirildi.

Döşemealtı Belediyesinden yapılan açıklamada, Döşemealtı’nda yaşayan 14-25 yaş arası gençlerden kurulacak Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) ön kayıt süresinin17 Şubat 2017'ye uzatıldığı belirtildi.

DÖGEM başvurularının tamamlanmasından sonra mecliste görev yapacak 50 genç vekilin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üniversite öğretim üyelerinden oluşturulan bağımsız komitenin mülakatla belirleneceği kaydedilen açıklamada, genç vekillerin DÖGEM Akademi bünyesinde mesleki ve kişisel eğitimler alabileceği, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılıp Avrupa projelerine dahil olabilecekleri ifade edildi.

Açıklamada, engelli gençlere öncelik verilen ayrıca yüzde 50 cinsiyet kotası uygulamasıyla DÖGEM'in, Türkiye’de gençlere yönelik örnek sosyal proje olarak gösterildiği, ayrıca Sosyal Belediyeler Birliği bünyesinde düzenlenen yarışmada ödüle layık görüldüğü bilgisine yer verildi.

Kaynak: AA