Denizli'deki FETÖ/PDY Davası

Örgütün Tavas ilçesindeki yapılanmasına yönelik 28'i tutuklu 72 sanığın yargılanmasına devam edildi Tavas Belediye Başkanı Akyol, tanık olarak dinlendi.

Denizli'nin Tavas ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 28'i tutuklu 72 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar ile sanık yakınları ve avukatları katıldı.

Tanık olarak dinlenen Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, 2012 yılına kadar örgütün düzenlediği toplantılarda sohbet hocası olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Din dersi öğretmeni olması nedeniyle 2008 yılı öncesi dini günlerde, dini konuların işlendiği davetlere gittiğini ifade eden Akyol, şunları söyledi:

'2013 yılında memuriyetten istifa ederek siyasete atıldım. Bu yapılanma tarafından aday olmamam için her türlü baskı yapıldı. FETÖ ve Paralel Devlet Yapılanmasından yargılanan kişiler hakkında bildiğim bir husus yok. Belediye başkanı olduktan sonra FETÖ'ye bağlı yerleri öğrendikçe ilçede bunlara karşı mücadele ettim.'

Duruşmada daha sonra bazı sanık ve tanıklar dinlendi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya yarın devam edilmesini kararlaştırdı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, Tavas Cumhuriyet Başsavcılığınca 'FETÖ/PDY'nin Tavas'taki çatı yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında 31'i tutuklu 72 kişi hakkında hazırlanan ve Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, FETÖ'nün örgütlenme şekli, hiyerarşik yapısı, bu yapıya bağlı kişilerin hareket tarzları anlatılıyor.

İddianamede, FETÖ/PDY'nin Tavas'taki mütevelli heyet oluşumu, dershane, yurt, pansiyon ve okullardan oluşan eğitim yapılanması, ilçedeki kadın yapılanması ve ışık evleri yapılanması yer alıyor. 'ABD imamı' olduğu belirtilen İsmail Büyükçelebi'nin Tavaslı olmasından dolayı ilçeye büyük önem verildiği belirtilen iddianamede, Büyükçelebi'nin 2014'te geldiği Tavas'ta 70 kadar kişinin katılımıyla toplantı yaptığına ilişkin bilgilere de yer veriliyor.

Zanlılar hakkında 'örgüt üyesi olmak' ve 'örgüte yardım yataklık etmek' suçlarından 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna dönüştürülen Denizli Kongre ve Kültür Merkezinde 12 Aralık 2016 Pazartesi günü başlayan ve iki hafta süren davanın ilk duruşmasında tutuklu 3 sanığın tahliyesine karar verilmişti.
Kaynak: AA