Cumhuriyet Meydanı'na Yeni Çehre

Samsun Cumhuriyet Meydanı yeni yüzüne kavuşuyor.

Cumhuriyet Meydanı'na Yeni Çehre
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında dış cepheleri giydirilen binalara dev led ışıklı çelik levhalar yerleştiriliyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastıktan sonra kalacağı Mıntıka Palas Oteli’ne giderken üzerinden geçtiği Cumhuriyet Meydanı, Büyükşehir Belediyesi Kent Estetik Kurulu’nun proje çalışmasıyla yeni bir kimliğe sahip olacak. Önce tabela ve reklam kirliliğinden temizlenen meydan çevresindeki binalar, ardından tek tip giydirilerek boyanmıştı. Şimdi de Cumhuriyet Meydanı’nın modern ve ihtişamlı bir görünüme kavuşması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Yeni estetik projesi kapsamında tarihi meydana bakan binaların dış cephelerine büyük led ışıklı 17 adet çelik levha konuluyor. Çalışma tamamlandığında ışıklandırılan Cumhuriyet Meydanı, yeni konsepti ile görenleri adeta büyüleyecek. Büyük Önder’in Samsun’a ayak bastığı Tütün İskelesi’nden başlayıp kaldığı otele kadar devam eden Kurtuluş Yolu üzerindeki meydan, yeni görünümü ile Milli Mücadele ruhuna da katkı yapacak.

Cumhuriyet Meydanı Estetik Projesi ile ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, meydanı modernleştirmeye yönelik çalışmaların hızlandırıldığını söyledi.

Albayrak, “Cumhuriyet Meydanı ile ilgili hazırlanan proje, Kent Estetik Kurulu’nda görüşülüp onaylanmıştı. Artık meydanımız, yeni bir konsepte, görsel bir vizyona kavuşuyor. Görüntü kirliliğine neden olan reklam tabelalarını kaldırarak, dış cephelerini giydirmiştik. Şimdi de yeni konsept ışıklandırmasına yönelik çelik levhaları yerleştiriyoruz. Çalışmalar sürüyor. Tamamlandığında meydanımız, yeni görünümü ile adeta büyüleyecek” diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı’nın Kurtuluş Yolu projesi kapsamında Atatürk Parkı ve Gazi Müzesi ile bir bütün haline geleceğini de belirten Albayrak, yaptıkları proje çalışmaları çerçevesinde şehrin merkezi olan meydanın Samsun’a yakışan, geçmişi ve bugünü aynı anda içinde barındıran bir alan haline geleceğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA