Cizre'de Son Bir Ayda 47 Ortopedi Ameliyatı Yapıldı

Cizre ilçesinde ISO–9001/2000 belgesine sahip Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesinde son bir ayda 47 ortopedi ameliyatı yapıldığı bildirildi.

Başhekim Mehmet Hidayetullah Erzen, yaptığı yazılı açıklamada, hastanelerinin hasta sevk eden kurum olmaktan çıkıp sevk alan kurum haline geldiğini ifade etti.

Bu çerçevede ortopedi alanında ilçede daha önce hiç yapılmamış ameliyatların gerçekleştirildiğini belirten Erzen, şunları kaydetti:

'Özellikle ortopedi alanında bugüne kadar çok nadir yapılan protez ameliyatlar, büyük ameliyatlar şu an başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Gerek hastalardan gerekse hekimlerden aldığımız bilgiler sonucunda yapılan bu ameliyatların olumlu sonuçlandığını öğreniyoruz.' ifadelerini kullandı.

Ortopedi Uzmanı Bangin Bekir Candan da son bir ayda 47 ameliyat gerçekleştirdiklerini bunlardan 14'nün kalça ve diz protezi olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

'Başarılı geçen ameliyatlardan sonra hastalar kendi yakınlarını ve akrabalarını getiriyor bize ve bizde bundan çok memnun kalıyoruz. İmkanlar el verdikçe ve elimizden geldiğince vatandaşlara en üst düzeyde sağlık hizmeti verip, sevkleri en aza düşürmeye çalışacağız. Bu vesile ile bize bu imkanları sağlayan başta Sağlık Bakanlığımıza ve başhekimimize ve hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA