Bir Maaşlarını Şehit Ailelerine Veren Belediye Meclis Üyeleri Şimdi De Huzur Hakkı Ödeneklerini Bağışladı

Gaziantep’te daha önce bir maaşlarını şehit yakınlarına veren belediye meclis üyeleri, bu ay ise huzur hakkı ödeneklerini şehit yakınlarına bağışladı.

Bir Maaşlarını Şehit Ailelerine Veren Belediye Meclis Üyeleri Şimdi De Huzur Hakkı Ödeneklerini Bağışladı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Belediye Meclisi Şubat ayı 1. Birleşimi, Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Osman Toprak başkanlığında yapılan toplantıda belediye meclis üyeleri, Ocak ayı içerisinde aldıkları karar doğrultusunda bu ayki huzur hakkı ödeneklerini şehit yakınlarına bağışladı.

Belediye Başkanvekili Toprak, her bir ödeneği şehit yakınlarına bağışlayacaklarını da ifade etti.

Toplantının birinci bileşiminde 70 madde görüşüldü. 69 madde oy birliği ile komisyona sevk edilirken gündemin 5.maddesi olan personel ve öğrenci servis taşıma fiyatlarının artırılması konusu gündemin dışında tutuldu.

“50 yıldır su problemi çözülmüş olacak”

Toplantı da Gaziantep’te yaşanan su sıkıntısı da gündeme geldi. Başkan Vekili Toprak su sorunu hakkında bilgi vererek. "İçme suyumuz Kahramanmaraş’tan geliyor. 120 kilometrekarelik mesafeden içme suyumuz getirilmektedir. Suyumuz 4 terfi ile geliyor. Dolayısıyla bunu mağduriyetini Gaziantep olarak hep beraber yaşıyoruz. İlk göreve geldiğimizde belediye başkanımızın seçim beyannamesinde bulunan Düzbağ Barajı’nın yapılması ve bu hattın devreye alınması ile birlikte Gaziantep’in 50 yıllık süre gelen su problemi inşallah çözülmüş olacak. Burada DSİ ile yapmış olduğumuz girişimler neticesinde çok hızlı şekilde ihaleye çıkıldı. Gaziantep açısında büyük bir kazanım yapılmış olan ihale neticesinde yaklaşık eski parayla 1 katrilyon yeni para ile 1 milyar TL’lik bir ihale bedeli var” dedi.

Yapılan oylamaların ardından meclis toplantısı sona ererken Şubat ayının ikinci bileşimi ise 17 Şubat Cuma günü ikinci bileşimin yapılması kararı alındıç
Kaynak: İHA