Başkan Kocamaz, Hafta Sonlarını Da Çalışarak Geçiriyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, her hafta sonu olduğu gibi bu hafta sonunu da çalışmayla geçirdi.

Başkan Kocamaz, Hafta Sonlarını Da Çalışarak Geçiriyor
Başkan Kocamaz, yapımı devam eden İçel Kent Ormanı’ndaki mesire alanı inşaatı, Tarsus Kültür Parkı ve Yarenlik Alanı’nda incelemelerde bulunurken, İçel’de vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın hayatını konu alan ’Cennetin Melekleri’ isimli sinema filminin sözleşme imza törenine de katıldı.

İçel Kent Ormanı ile ilgili çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Kocamaz, “Vatandaşlarımızın doğa ile iç içe vakit geçirebileceği bir alan için çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Amacımız vatandaşlarımızın ailesiyle vakit geçirecekleri açık hava alanı oluşturup iş ve yaşam stresini azaltmak. Çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz da Kent Ormanı İçellilerin hizmetine sunulacak” dedi.

Kocamaz, İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus Yarenlik Alanı ve Tarsus Kültür Park’ta kentsel tasarım ve yenileme çalışmalarını da inceledi. Tarsus’un yaşam alanlarına, kent kimliğine ve sosyal dokusuna katkı sağlayacak çalışmalarla Tarsuslular için önemli bir buluşma noktası ve Tarsus’un en güzel yerlerinden olan Yarenlik Alanı ve Kültür Park, adına yakışır şekilde yenileniyor. Tüm yönüyle modern bir yapıyı içinde barındıran Yarenlik Alanı ve Kültür Park, yeşili ve oksijeni bol sosyal alanlara da olanak sağlayacak ve yürüyüş yolları, süs havuzları, kafe ve restoranlar da yerini alacak.

İçel’in Tarsus ilçesinde bindiği toplu taşıma aracında kaçırılarak vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ölüm yıl dönümünde, hayatını anlatacak ‘Cennetin Kuşları’ filminin sözleşmesi imzalandı. Törende konuşan Kocamaz, Özgecan Aslan’ın ailesinin gösterdiği sabır ve metanetin tüm insanlığa örnek teşkil ettiğini ifade ederek, “İçerisinden geçmekte olduğumuz bu zor günlerde değerli kızımızın ailesinin göstermiş olduğu metanet tüm milletimize örnek teşkil etmeli” diye konuştu.

Kaynak: İHA