Başkan Asya'dan, Vatandaşlara Uyarı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, havaların ısınmasıyla tehlike oluşturan çatıların saçaklarındaki kar ve buz sarkıtlarının temizlenmesi konusunda vatandaşları uyardı.

Asya, yaptığı yazılı açıklamada, havaların ısınmasıyla eriyip tehlike oluşturan buz sarkıtları ve çatılardaki kar kütlelerinin temizlenmesi konusunda vatandaşların duyarlı olması gerektiğini belirtti.

İtfaiye ekiplerince tehlike arz eden buz sarkıtlarının temizlendiğini kaydeden Asya, şunları ifade etti:

'Aralık ayından beri il genelinde karla mücadele çalışması sürdürüyoruz. Bu sürede soğuk havadan dolayı çatılarda buz sarkıtları oluştu. Ancak bugünlerde havaların biraz ısınmasıyla çatılardaki karlar ve buzlar tehlike oluşturmaya başladı. İstenmeyen kazaların yaşanmaması için vatandaşlarımızın ev ve iş yerlerinin çatılarında biriken kar ve buzları temizlemelerini rica ediyorum. Herhangi bir aksiliğin yaşanmaması için bu konuda duyarlı davranılması gerektiğini düşünüyorum.'

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı caddelerdeki iş yerleri sahiplerini hem resmi yazıyla hem de anonsla uyardıklarını bildiren Asya, bu konuda kimsenin mağdur olmasını istemediklerini kaydetti.

Çatıların temizlenmesinin ardından ekiplerin yollarda biriken kar ve buz yığınlarını kamyonlarla merkezin dışına taşıyacağını belirten Asya, 'Özellikle vatandaşların sık kullandığı yollarda çatı temizlikleri hemen yapılmalı. Buz sarkıtlarının ve kar kütlelerinin vatandaşlara herhangi bir zarar vermemesi için itfaiye ekiplerimiz de çalışmalarını sürdürüyor. Araç sürücülerinin de uygunsuz park yapmamalarını istiyoruz. Herhangi bir kaza yaşanmaması için vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA