Başkan Asya'dan 'Çatı Temizliği' Uyarısı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, havaların ısınması ile tehlike oluşturan çatı saçaklarındaki kar ve buz kütlelerinin temizlenmesi konusunda vatandaşları uyardı.

Başkan Asya'dan 'Çatı Temizliği' Uyarısı
Belediyesi ekipleri, aralık ayından itibaren kentte etkili olan yağışın ardından karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye Başkanı Feyat Asya, havaların ısınmasıyla eriyip tehlike oluşturan buz sarkıtları ve çatılardaki kar kütlelerinin temizlenmesi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. İtfaiye ekiplerinin tehlike arz eden binaların sarkıtlarını temizlediklerini dile getiren Başkan Asya, "Aralık ayından beri kent genelinde karla mücadele çalışması sürdürüyoruz. Bu süre içerisinde şiddetli soğuklarda kenti etkisi altına almıştı. Aşırı soğuklardan dolayı çatılardaki karlar tehlike oluşturmuyordu. Ancak bugünlerde havaların biraz ısınması ile çatılardaki karlar ve buzlar tehlike oluşturmaya başladı.

İstenmeyen kazaların yaşanmaması için vatandaşlarımızdan ev veya iş yerlerinin çatılarının karını temizlemelerini rica ediyorum. Herhangi bir aksiliğin yaşanmaması için bu konuda duyarlı davranılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı caddelerde iş yerleri bulunan esnaflara resmi yazı yazarak uyarılarda bulunduklarını kaydeden Başkan Asya, "Çatı sarkıtlarından dolayı kimsenin mağdur olmamasını istiyoruz. Belediye olarak hem resmi yazı ile hem de anonslarla uyarılarımızı yapıyoruz. Uyarımız dikkate alınarak çatı karlarının temizlenmesi yapıldıktan sonra ekiplerimiz yollarda toplanan kar kütlelerini hemen yükleyip taşıyor. Özellikle vatandaşların sık kullandığı yollarda çatı temizlikleri hemen yapılması gerekir. Buz sarkıtlarının ve kar kütlelerinin vatandaşlara herhangi bir zarar vermemesi için itfaiye ekiplerimiz de çalışmalarını sürdürüyor. Araç sürücülerinden de çatıları temizlenmeyen binaların önüne park etmemelerini rica ediyoruz. Herhangi bir kazanın yaşanmaması için vatandaşlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA