'12 Şubat'tan 15 Temmuz'a Türk İstiklal Mücadelesi' Belgeseli

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla '12 Şubat'tan 15 Temmuz'a Türk İstiklal Mücadelesi' adlı 30 dakikalık belgesel hazırlandı.

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı dolayısıyla hazırlanan, yapımcılığını Selim Işık, yönetmenliğini İbrahim Baykut, tarih danışmanlığı ve senaryosunu Mehmet Işık'ın üstlendiği '12 Şubat'tan 15 Temmuz'a Türk İstiklal Mücadelesi' adlı belgesel, sosyal medya sitelerinde izleyicinin dikkatine sunuldu.

Kahramanmaraş'ın kurtuluş gününden 15 Temmuz'a kadar olan süreci konu alan belgeselde, Türkiye'de bu süreçte meydana gelen darbeler ile 15 Temmuz'da Ömer Halisdemir'in kahramanlığı konu ediniliyor.

Belgeselin yapımcısı Selim Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belgeselin Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 97. yıl dönümü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli seferberlik emri doğrultusunda hazırlandığını belirtti.

FETÖ'nün darbe girişimine 15 Temmuz'da milletin verdiği anlamlı cevabın güçlenerek devam etmesi inancında olduklarını ifade eden Işık, şunları söyledi:

'Bu belgesel de bu anlayışın sonucu ortaya çıkmıştır. Sonraki nesillere 15 Temmuz'da milletimizin verdiği şerefli onurlu dik duruşun aktarılması gerekir. Bu amaçla bu belgesel çalışmasını hazırladık. 30 dakika süren belgeselimizde Kahramanmaraş'ın 12 Şubat'ta gösterdiği mücadelenin Türk istiklal mücadelesine olan katkıları anlatıldı.'

Kaynak: AA