Türk Kızılayı'ndan Anlamlı Kan Bağışı Kampanyası

Osmanlı Devleti'nin kurulduğu topraklar olan Domaniç ilçesinde, Kızılay'dan '1299 kan bağışı' kampanyası düzenledi.

Türk Kızılayı Şube Başkanı Necmettin Karaduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlının ilçe topraklarında doğduğunu hatırlatarak, Osmanlı Devleti'nin 1299 yılında kurulmasına ithafen '1299 kan bağışı' kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Yıl sonuna kadar 1299 kan bağışı yapılmasını hedeflediklerini dile getiren Karaduman, 'İlçe halkımız kampanyaya yoğun ilgi gösteriyor. 1299'uncu bağışçımıza özel ödüllerimiz olacak.' dedi.

Kütahya Kan Merkezi Müdürü Mahmut Ulusoy da Domaniç ilçesinin kan bağışı konusunda en duyarlı ilçelerden bir tanesi olduğunu ifade ederek, 'Yoğun kar sebebiyle ülke genelinde kan sıkıntısı yaşadık ve kırmızı alarmdan sonra kan depolarımız doldu. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Ocak aylarında dolan depolarımız, kritik seviyelerde değil ancak yavaş yavaş azalmaya başladı. O yüzden kanı acil durumlarda değil düzenli ve sürekli olarak verelim. Ne mutlu kan bağışı yapıp da insanların hayatını kurtaranlara, bu sevapta ve güzellikte payını alanlara diyorum.' diye konuştu.

Kampanyaya, Kaymakam Bünyamin Karaloğlu da kan bağışında bulunarak destek verdi.

Kaynak: AA