Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Açıklaması

'Ülkemizin en güçlü şekilde yönetilmesinin önünü açmak için, devletimizin ve milletimizin çok daha hızlı bir şekilde kalkınmasını sağlamak için referandumda 'evet' diyeceğiz'.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ülkenin en güçlü şekilde yönetilmesinin önünü açmak, devletin ve milletin çok daha hızlı bir şekilde kalkınmasını sağlamak için referandumda 'evet' diyeceklerini belirtti.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye'nin güçlü bir yönetim yapısına kavuşacağını ifade ederek, yakın geçmişte iktidarda kim olursa olsun yetki sahibi olan herkesin mevcut sistemin değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Mevcut sistemin ülkenin ayaklarına vurulan pranga olduğuna savunan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

'16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandumda ülkemizin en güçlü şekilde yönetilmesinin önünü açmak için 'evet' diyeceğiz. Devletimizin ve milletimizin çok daha hızlı bir şekilde kalkınmasını sağlamak için 'evet' diyeceğiz. Dünyanın neresinde olursa olsun, tüm mazlumların sesi ve umudu olan Türkiye'nin dünyanın sayılı güçlerinden biri olması için 'evet' diyeceğiz.'

Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin asla bir rejim değişikliği içermediğine işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

'Yeni hükümet sisteminin ülkemize ve milletimize büyük faydalar sağlayacağını görenler, yeni sistemin olumsuz tek bir yanını bulmayanlar, halkımızın karşısına 'rejim değişikliği' yalanı ile çıkmaya gayret ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti devleti, rejimini 1923'te ilan etmiştir ve bu konu kapanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile cumhuriyet güçlenecektir. Yeni sistemde cumhurbaşkanı bakanlar kurulunun başı olacak ve her konuda hesap verecektir. Parlamento, bakanlar kurulunu en güçlü şekilde denetleyecektir. Bu sistem ile ülkemizde koalisyon dönemlerinin yaşanmasının önüne geçilecektir. Bu ülke koalisyonlardan çok çekti. Cumhuriyet tarihine bakalım, ülkemiz tüm kalkınma hamlelerini tek partili iktidarlar dönemlerinde yapabildi. Hangi siyasi görüş iktidarda olursa olsun güçlü iktidarlar dönemlerinde ülkemiz ilerleme kaydedebildi.'
Kaynak: AA