Sağlık Bakanı Akdağ Açıklaması

'Türkiye'de eğer diktatörlük dönemlerine bakacaklarsa, Türkiye'de eğer milletin iradesinin ortadan kaldırıldığı dönemlere bakacak olursak, kendi tarihlerine dönüp baksınlar. 1960'ta ihtilal olduğu zaman, bu milletin evlatları darağacına gönderildiği zaman onların partileri bunu alkışlayanlardır, buna çanak tutanlardır' 'Bunların sicili arızalıdır. Millete güvenmedikleri için tarihleri boyunca milleti dönüştürmeye çalıştıkları için onların nezdinde millet değiştirilmesi, dönüştürülmesi gereken bir topluluk olduğu için herkesi kendileri gibi zannediyorlar'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Türkiye'de eğer diktatörlük dönemlerine bakacaklarsa, Türkiye'de eğer milletin iradesinin ortadan kaldırıldığı dönemlere bakacak olursak, kendi tarihlerine dönüp baksınlar. 1960'ta ihtilal olduğu zaman, bu milletin evlatları darağacına gönderildiği zaman onların partileri bunu alkışlayanlardır, buna çanak tutanlardır.' dedi.

Akdağ, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen Erzurum AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, referandum ile getirilmek istenen sistemin Türkiye'yi ve milleti daha güçlü, müreffeh kılmak için getirildiğini söyledi.

Başkalarının da bunun tersine sözler söylediğini belirten Akdağ, 'Diyorlar ki; 'Peki Recep Tayyip Erdoğan'a evet ama Recep Tayyip Erdoğan gittikten sonra ne olacak.' Göz bebeğimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat kendi ifadelerinde de işittik. Elbetteki o da bir fanidir. Allah kendisine hayırlı uzun ömürler versin. O da günü geldiğinde dünyadan ahirete, Hakk'ın rahmetine gidecektir ama millet, 'Recep Tayyip Erdoğan muhtar bile olamaz' dendiği zaman nasıl kendi liderini ortaya çıkarmışsa, bu ülkenin cumhurbaşkanlığına seçmişse, elbette Allah'ın izniyle bu millet ihtiyaç duyduğunda Recep Tayyip Erdoğan'larını çıkaracak büyük Türk milletidir.' diye konuştu.

Akdağ, onun için birilerinin iddia ettiği gibi 'yanlış bir adam gelirse ne olur' laflarının tamamen safsatadan ibaret olduğunu vurguladı.

Bu sözleri söyleyenlerin milletin ferasetine ve basiretine güvenmediklerini ifade eden Akdağ, şöyle konuştu:

'Biz milletin ferasetine güveniyoruz. Millet ne derse o olur, başımız gözümüz üstüne. Cumhuriyet Halk Partisi ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun maalesef sicili bozuktur. Türkiye'de eğer diktatörlük dönemlerine bakacaklarsa, Türkiye'de eğer milletin iradesinin ortadan kaldırıldığı dönemlere bakacak olursak, kendi tarihlerine dönüp baksınlar. 1960'ta ihtilal olduğu zaman, bu milletin evlatları darağacına gönderildiği zaman onların partileri bunu alkışlayanlardır, buna çanak tutanlardır. O kadar uzağa gitmeye de gerek yok. 27 Nisan 2007'de bir e-muhtıra verildiği zaman, birileri Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının da şapkalarını alıp gideceğini sanıyorlardı. O gece ben bakanlıktan geç vakitte eve dönmüştüm ve televizyondan takip ettim. Birçok CHP'li milletvekili ve hatta yönetici televizyonlara çıkıp veya bağlandılar, o verilen muhtıranın haklılığından bahsettiler. Bunların sicili arızalıdır. Millete güvenmedikleri için tarihleri boyunca milleti dönüştürmeye çalıştıkları için onların nezdinde millet değiştirilmesi, dönüştürülmesi gereken bir topluluk olduğu için herkesi kendileri gibi zannediyorlar.'

- 'Demokratik sistemin kurumsallaşacağı bir sistem olacak'

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala da yeni bir sistemi milletin önüne getirdiklerini hatırlattı.

Bu sistemin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğunu ifade eden Ala, şunları söyledi:

'Yani demokratik sistemin kurumsallaşacağı bir sistem olacak. Yani sandık milletin önüne geldiği zaman artık sandıktan mutlaka demokratik istikrar çıkacak. Peki bu neden bu kadar önemli. Bizler Türk İslam aleminin bir parçasıyız. İslam dünyası, 1 milyar 600 milyon kardeşimizi barındırıyor. 57 İslam ülkesi var. Bu ülkelerin dünyadaki toplam üretimi içindeki oranı ise Dünya Bankası 2015 verilerine göre 73 trilyon dolarlık dünya üretiminin sadece 6,5 trilyon dolarına sahip. Bu ne demek Japonya ve İngiltere'yi topladığımız zaman, 57 İslam ülkesinden daha fazla. Biz daha hızlı kalkınmak mecburiyetindeyiz. İşte bu sistem onu getirecek.'

Toplantıya, AK Parti Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydoğan, Zehra Taşkesenlioğlu, Orhan Deligöz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile partililer katıldı.

Kaynak: AA