Safranbolu'da Cadde Trafiğe Kapatılacak

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ilçesinin en işlek caddelerinden olan Sadri Artunç Caddesini trafiğe kapatmak istediklerini bildirdi.

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamuoyunda konunun biraz daha olgunlaşması açısından bilgi verme gereğini hissettiğini söyledi.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'ndan kaymakamlık binasının olduğu kavşağa kadar olan kısmı trafikten arındırıp yürüyüş alanları oluşturmak istediklerini ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

'Bu caddeyi insanların çok daha rahat hareket edebilecekleri, kafe ve dinlenme alanlarının olduğu bir cadde yapmayı planlıyoruz. Tabii ki alternatifleri hazırlamadan bu işe koyulmayacağız. İki alternatif yol hazırlayacağız. Birincisi, Halk Bankasının olduğu yerden başlayıp, hastane kavşağı ve oradan da Eski Bağlar Caddesi güzergahını orta refüjleri, kaldırımlarıyla genişleteceğiz. Emek, Cemal Caymaz ve Bağlarbaşı mahallelerinin trafiğini de belediyemizin Park Bahçeler Müdürlüğünün olduğu ana yola, Mehmet Akif Ersoy Parkının olduğu bölgeye, Kışla Caddesi üzerine, Ertuğrul Mor Caddesi üzerine kavşaklar yapacağız ve oradan da direk kaymakamlığın olduğu yere çıkacak bir yol güzergahı olacak.'

Konuyla ilgili ekiplerin çalışma başlattığını vurgulayan Aksoy, kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini, gelecek yıl tüm alternatifleriyle bu cadde üzerindeki projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA