Manisa'da Yaşayan Iraklı Aile Yardım Bekliyor

Irak'ta evleri bombalanan ve daha sonra Manisa'ya taşınan Hussein ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Irak'ın Kerkük kentinde evleri bombalanan ve daha sonra Manisa'ya yerleşen 8 kişilik Hussein ailesi, yardım bekliyor.

Savaş nedeniyle ülkelerini terk eden ve 5 ay önce Yunusemre ilçesinin Kuyualan Mahallesi'ne yerleşen ailenin geçimini ise evin en büyük çocuğu olan 14 yaşındaki Ahmed Hişam Hussein sağlamaya çalışıyor.

Ahmed Hişam Hussein, yaptığı açıklamada, Kerkük'te DAEŞ ile çatışan İran uçaklarının bombardımanı sonucu babası ile ağabeyinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Daha sonra annesi ve altı kardeşiyle Tükiye’ye gelerek 5 ay önce Manisa'ya yerleştiklerini belirten Hussein, Yunusemre ilçesi Kuyualan Mahallesi'nde ikamet ettiklerini, evde sadece kendisinin çalıştığını ancak iki ay önce çalıştığı iş yerinde geçirdiği iş kazası sonucu iki ayağının da yandığını ve çalışamaz hale geldiğini belirtti.

Evdeki diğer kardeşlerinin yaşının 5 ile 13 yaş arasında değiştiğini, en büyük erkek çocuğu olarak ailesinin geçimini sağlamak için çalışmak zorunda olduğunu ifade eden Hussein, daha önceden Manisa’ya gelen dedesi Hüssein Ali'den ama bu yardımın da yeterli olmadığını kaydetti.

Hussein, şöyle konuştu:

'Yaklaşık 2 ay önce çalıştığım yerde iş bittikten sonra ısınmak için benzini tenekeye dökerken ateş parladı ve pantolonum alev aldı. Bir ay hastanede tedavi gördüm. Yaralar kapanmaya başlayınca hastaneden taburcu oldum. Haftada bir pansuman için hastaneye gidiyorum. Benden küçük 3 kız, 3 erkek kardeşim daha var. En büyüğü benim. Ailemin geçimi benim sorumluluğuma kaldı. Ailede başka çalışan yok. Burada dedemin yanında kalıyorum. Ayaklarım yandığı için çalışamıyorum.'

Hussein, annesinin hem kardeşlerinin bakımı ile ilgilendiğini hem de gündelik temizlik işlerine gittiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA