'Kaygı' Filminin Dünya Prömiyeri Yapıldı

67. Berlin Film Festivali’nde gösterilen 'Kaygı' filminin yönetmeni Özçelik: 'Dünya prömiyerimizi Avrupa'da Berlinale'de yapmak, hele de panorama bölümünde yapmak bizim için büyüleyici bir şey'

BERLİN – 67. Berlin Film Festivali'nde (Berlinale) gösterilen 'Kaygı' filminin yönetmeni Ceylan Özgün Özçelik, filmin dünya prömiyerinin Berlinale’de yapılmasının kendileri için büyüleyici olduğunu söyledi.

Özçelik, Berlin'deki Zoopalast sinemasında düzenlenen filmin galası öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu belirterek, 'İlk filmde böyle bir şey olmasını hiç beklemiyorduk. İlk film ödülüne de aday gösterildik. Ona da çok sevindik.' şeklinde konuştu.

Filmin henüz yeni yolculuğuna çıktığını, martta da Amerika’ya gideceklerini anlatan Özçelik, 'Dünya prömiyerimizi Avrupa'da Berlinale'de yapmak, hele de panorama bölümünde yapmak bizim için büyüleyici bir şey.' ifadesini kullandı.

Özçelik, Berlinale'den ödül bekleyip beklemediğine ilişkin bir soruya da, 'Öyle bir şey beklemiyorum ben. Belki yapımcılarım bekliyordur. Burada olmak zaten başlı başına ödülün kendisi.' cevabını verdi.

Berlinale'de bu yıl Türkiye’den gösterilen tek film olan 'Kaygı' festivalde en iyi ilk film ödülüne aday gösterildi.

Kaynak: AA